Krunićev transfer blizu realizacije

Tvrdi Gianluca Di Marzio

Krunićev transfer blizu realizacije

A. Čaušević

Empoli je ispao u Seriju B, ali Rade Krunić sljedeće sezone neće igrati na terenima drugog ranga italijanskog fudbala. 

Krunić je junsko okupljanje reprezentacije BiH propustio zbog povrede, a prema tvrdnjama Gianluce Di Marzio njegov transfer je blizu realizacije.

Fočak bi i naredne takmičarske godine trebao igrati u Seriji A, tačnije u ekipi Torina koji već duže vremena želi sjajnog veznjaka.

Na stolu je ponuda i Genoe koju Empoli smatra atraktivnijom. Đenovljani nude četiri miliona eura plus bonusi, što je milion više nego što nudi Torino.

Međutim, ključnu ulogu u transferu kako tvrdi Di Marzio bi mogla imati Krunićeva želja gdje želi nastaviti karijeru.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Reprezentativac Bosne i Hercegovine je protekle sezone odigrao 33 utakmice u Seriji A i ostvario je učinak od pet golova i šest asistencija.

Prije Empolija igrao je još za Sutjesku, Donji Srem, Borac Čačak, a član aktuelnog tima je već četiri godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije