Krunoslav Jurčić pronašao novi trenerski angažman
FOTO: EPA

Povezivao se sa Sarajevom

Krunoslav Jurčić pronašao novi trenerski angažman

Iako su hrvatski mediji tvrdili da će Krunoslav Jurčić preuzeti klupu Sarajeva, njegova naredna destinacija u karijeri bit će Turska. 

Nekadašnji trener Dinama je od otkaza u Mariboru tragao za novim klubom. Povremeno je dobijao ponude iz regiona, međutim želio se po svaku cijenu maknuti s 'balkanske' rute i u tome je konačno uspio ovog ljeta. 

Predsjednik turskog Adanaspora, za koji nastupa bh. golman Goran Karačić, potvrdio je na Twitteru da će Krunoslav Jurčić preuzeti kormilo kluba. 

"Dogovorili smo s Krunoslavom Jurčićem, ugovor će potpisati na dvije godine. Želimo mu dobrodošlicu", potvrdio je Bayram Akgul. 

Jurčić je pored Dinama i Maribora u svojoj dosadašnjoj trenerskoj karijeri još vodio Lokomotivu, Istru 1961 i Slaven Belupo. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi