Zrinjski počeo sa pripremama, Izraelci na probi, cilj grupna faza Konferencijske lige

Plemići imaju jasan plan

Zrinjski počeo sa pripremama, Izraelci na probi, cilj grupna faza Konferencijske lige

Samir Mlaćo
Sa pripremama su danas startali i nogometaši Zrinjskog. Nakon osvajanja duple krune, Mostarci nisu imali puno vremena za odmor, jer ih očekuje evropski izazovi.

Na današnjem okupljanju bilo je 28 nogometaša, a izostao je prvi strijelac Nemanja Bilbija koji je trenutno na okupljanju sa A reprezentacijom naše zemlje.

Na probi su dvojica nogometaša i to iz Izraela, što i ne čudi, s obzirom da je u samom vrhu kluba iz Mostara izraelski biznismen Amir Gros Kabiri.

“Uz sedmoricu potvrđenih pojačanja i dojučerašnjeg juniora Adnana Berbića, pripreme s Plemićima počela su i dvojica 23-godišnjih Izraelaca, vezni igrač Gilad Avramov i krilni napadač Ihab Abu Alshech, koji su dobili priliku da se nametnu stručnom stožeru te se izbore za ugovore s Plemićima“, stoji u objavi HŠK Zrinjski.

Navedeni su svi nogometaši koji su se odazvali danas, što možete pogledati u objavi.

Oglasi

Šef struke Plemića Kristijan Rendulić kazao je da je cilj Zrinjskog izboriti grupnu fazu Konferencijske lige te da smatra da je to realno.

U domaćem takkmičenju pokušat ćemo odbraniti duplu krunu. Ambicije jesu visoke, ali mi smo podigli ljestvicu“, rekao je Rendulić.

Ističe da je odmor bio kratak, a prokomentarisao je i brojne odlaske te dolaske.

Puno je igrača otišlo, a puno došlo. Praktično je ovo nova ekipa koju treba posložiti, ali nadam se da će svi imati brzu adaptaciju. Neću govori o kvaliteti Kožulja, iako je imao hendikep da nije igrao, a Mišić je također imao problema sa povredama.

Ipak, iskusni su i vjerujem da će se brzo vratiti u formu. Čanađija ima ogromno iskustvo, a Ramić i Hrvanović su tu da se nametnu“, rekao je Rendulić.

Ekipa Zrinjskog seli u Sveti Martin na Muri, gdje su odradili pripreme i prošle sezone.

Za sada su dogovrene i tri provjere. 21.06. rival će biti NŠ Mura, a tri dana kasnije NK Varaždin.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

28.06. Zrinjski će odmjeriti snage sa NK Lokomotiva u Zagrebu.

Zrinjski će i ove sezone predstavljati našu zemlju u kvalifikacijama za Ligu prvaka.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Adrian
Počinje smarenje o Zrinjskom.
0 2
mido1921
Vnago cifutska
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti