Rendulić čestitao igračima i nahvalio navijače Zrinjskog

Zadovoljan pobjedom

Rendulić čestitao igračima i nahvalio navijače Zrinjskog

E. Škorić

HŠK Zrinjski je u 24. kolu Premijer lige BiH pobijedio Široki Brijeg sa 3:1 i primakao se novoj tituli.

Trener Plemića Krunoslav Rendulić bio je jako zadovoljan nakon što je njegov tim u Čitluku nadigrao Široki, a nova dva gola positgao je Bilbija, dok je jednom pogodio i Stanić. Kpan je bio jedini strijelac za Široki.

"Čestitam igračima na kvalitetnoj partiji. Pauza nam je dobro došla. Imali smo nenormalan ritam, četiri utakmice u 28 dana, tako da nam je pomoglo da se malo i odmorimo", rekao je Rendulić, dodavši:

"Moram posebno da pohvalim navijače, bili su danas sjajni ovdje u Čitluku i nadam se da će nas nastaviti bodriti. Hvala im još jednom".

U srijedu je na programu polufinale Kupa BiH, a Zrinjskog čekaju dva meča sa ekipom FK Tuzla City.

"Neće biti nimalo lagana utakmica jer je Tuzla jako dobra momčad. To je tek prvo poluvrijeme, nadam se da ćemo zabilježiti pobjedu i da ćemo imati što bolji rezultat uoči revanša".

Za razliku od Rendulića, trener Širokog Brijega Ivica Barbarić nije stigao dati izjavu po završetku utakmice jer je ostao u svlačionici.

Zrinjski nakon utakmice s Tuzla Cityjem gostuje u Banjaluci ekipi Borca, te želi da nastavi nevjerovatnu seriju pobjeda.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Aktulelni prvak već sada ima 14 bodova prednosti u odnosu upravo na Borac, dok je Široki treći sa 40 bodova, ali mogao bi da spadne na četvrto mjesto ako Željezničar danas osvoji makar bod u Trebinju.

U 25. kolu osim duela Borac - Zrinjski igraju i Željezničar - Tuzla City, Velež - Leotar, Posušje - Sloboda, Široki - Igman i Sarajevo - Sloga.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi