Zrinjski u hercegovačkom derbiju pokazao da je za klasu iznad svih drugih timova Premijer lige

Bilbija s dva gola predvodio Plemiće

Zrinjski u hercegovačkom derbiju pokazao da je za klasu iznad svih drugih timova Premijer lige

E. Škorić

U velikom hercegovačkom derbiju Zrinjski je pobijedio Široki Brijeg sa 3:1 i još jednom pokazao da je daleko najkvalitetniji tim u Premijer ligi BiH.

Zrinjski očito nema namjeru "usporiti" i neumoljivo juriša ka odbrani titule, a Plemići nakon nepotpuno 24. kola imaju čak 14 bodova više od ekipe Borca iz Banjaluke.

Širokom ostaje da se bori za Evropu, ali porazom u Čitluku mogao bi treće mjesto prepustiti Željezničaru, koji trenutno igra svoj meč u Trebinju protiv Leotara. Sarajlijama je i bod dovoljan da zasjednu na treće mjesto, ali trenutno gube sa 1:0.

Velika prilika za Zrinjski praktično na otvaranju meča. Nakon kornera Bilbija je glavom sa pet metara šutira, ali Josipović sjajno brani, no nedugo nakon toga mreža gostiju sa Pecare ipak se trese. Ivančić je ubacio, a Stanić pogodio nakon loše reakcije golmana gostiju, iako je možda igrač domaćih rukom igrao.

U 20. minuti nova šansa za Plemiće, sada Bilbija, ali Josipović brani. Odlična solo akcija Ilinkovića u 31. minuti koji na kraju šutira sa 16 metara ali malo pored gola.

Potom je Ivančić centrirao iz kornera, Stanić pokušao glavom, ali visoko preko gola Zrinjskog. Malo zatim je sa 20 metara pokušao Bilbija, ali brani Josipović.

Oglasi

Umalo da gosti izjednače u 43. minuti. Nakon duge lopte iz drugog plana se ubacio Krpan i glavom šutirao pored gola Zrinjskog.

U uvodnim minutama drugog dijela dosuđen je penal za Zrinjski, a Bilbija siguran za 2:0. Kpan je u 58. minuti sjajno pogodio iz voleja na ubačaj Oliveire, ali to je bilo dovoljno samo za utjehu jer je time postavio konačan rezultat duela.

Zrinjski je do kraja propustio još neke dobre šanse, dok je svoje šanse imao i Široki, a najbolju Pejić u 66. minuti, ali je sa samo šest metara bio neprecizan.

U 73. minuti Bilbija u velikoj šansi, Josipović spašava. Do kraja su se timovi smjenjivali u napadu, da bi sjajni Bilbija u 83. minuti najzad matirao Josipovića za 17. gol u sezoni. Prethodno ga je sjajno uposlio Ćorluka nakon prodora po desnoj strani i dobrog centaršuta.

Zrinjskom slijedi pakleno gostovanje kod Borca u Banjaluci, gdje želi nastaviti pobjedničku seriju, a Široki dočekuje Igman.

Zrinjski - Široki Brijeg 3:1 (Stanić 7, Bilbija 51, 83)

ZRINJSKI: Marić, Ćorluka, Barišić, Jakovljević, Ismajlgeci, Zlomislić, Ivančič, Ilinković, Ćuže, Stanić i Bilbija

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

ŠIROKI BRIJEG : Josipović, Medić, Valinčić, Mašić, Vukoja, Bagarić, Kpan, Lukić, Lovrić, Ćavar i De Oliveira

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Nek_komsiji_crkne_krava
Nista novo. Zrinjski je druga dimenzija u odnosu na sve timove u Premijer ligi.
5 2
Catanzaro
Pravi škutorski derbi
4 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi