Krupa najbliža Sarajevu, GOŠK jedini bez bodova

Premijer liga, pioniri

Krupa najbliža Sarajevu, GOŠK jedini bez bodova

Midhat Šljivak

Pet utakmica 5. kola Premijer lige BiH odigrano je danas, a pored derbija Sarajeva i Željezničara koji je pripao Bordo timu (1:0) na ostalim terenima je bilo dosta više golova.

Ekipa Krupe izbila je na drugo mjesto iza omladinaca Sarajeva pobjedom nad Slobodom od 3:1. Dva gola u ovom meču za domaće je postigao Aleksandar Gavrić, a jedan je dodao Vasilije Jotić. Počasni gol za goste postigao je Adnan Tabaković i to za vodstvo u četvrtoj minuti meča.

Pioniri Tuzla Cityja uvjerljivo su savladali GOŠK sa 5:0, a gosti iz Gabele su jedini tim bez bodova u dosadašnjem dijelu sezone.

Strijelci za domaće u ovom duelu bili su Mimović, Sejdinović, Kasumović, Sakić i Babajić.

Zvijezda 09 je na svom terenu savladala Zrinjski sa 3:1. Hamza Hadžiavdić je postigao dva gola, Njegoš Jović je dodao jedan, a za Plemiće je pogodio pogodio Matej Šakota.

Duel Čelika i Radnika završen je rezultatom 1:1.

Pionirska, Premijer liga BiH, 5. kolo:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Čelik - Radnik 1:1
Krupa - Sloboda 3:1
Tuzla City - GOŠK 5:0
Zvijezda 09 - Zrinjski 3:1
Sarajevo - Željezničar 1:0
Široki - Mladost odgođeno

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi