Krupa poražena od Spartaka iz Subotice
Foto: FK Krupa

Pripremna utakmica

Krupa poražena od Spartaka iz Subotice

Krupa je danas odigrala četvrtu prijateljsku utakmicu na pripremama u Ohridu i to protiv srbijanskog Spartaka iz Subotice.

Iako je bh. premijerligaš nakon prvog poluvremena imao vodstvo od 1:0, meč je završen pobjedom Subotičana rezultatom 2:1.

Gol za Krupu postigao je Zoran Milutinović u 42. minutu i to je bio njegov četvrti pogodak u toku ovih zimskih priprema, pa nosi epitet prvog strijelca kluba. U drugom poluvremenu Subotičani su u posljednjih petnaest minuta, kada je trener Krupe Slobodan Starčević uveo mlađu postavu, postigli dva gola i pobijedili. Strijelci su bili Mudrinski u 75. i Purović u 90. minutu. 

U prvom poluvremenu za Krupu su igrali: Kutić, Čomor, Maksimović, Aleksić, Vukotić, Milutinović, Redžić, Ljubenović, Perić, Dujaković, Koljić. U nastavku su ušli: Pupovac, V. Ilić, Vuković, Kartal, Maksimović, Vidović, Savić, Gvozdenović, Šamara, Halilović, Mrđa. Svi igrači su dobili po 45 minuta.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Fudbaleri Krupe na put povratka kući kreću u subotu, a tom prilikom će u Skoplju odigrati posljednji kontrolni meč na pripremama u Makedoniji protiv Rabotničkog (13 časova). Generanla proba je zakazana za subotu, 18. februar na stadionu u Krupi na Vrbasu protiv premijerligaša Metalleghea iz Jajca. 

Podsjetimo, Krupa će u prvoj utakmici proljetnog dijela sezone ugostiti Željezničar. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi