Krupa potvrdila dominaciju u Banjaluci

Idu u četvrtfinale Kupa BiH

Krupa potvrdila dominaciju u Banjaluci

E. Čaušević

Krupa je večeras u gostima pobijedila Borac sa 2:0 u meču osmine finala Kupa Bosne i Hercegovine.

Odličan meč večeras su u Banjaluci odigrali gradski rivali Borac i Krupa, a kući pjevajući otišli su gosti koji su slavili sa 2:0 i tako se plasirali u četvrtfinale Kupa BiH. Borac se dobro držao u prvih 20-tak minuta i imao je nekoliko solidnih pokušaja, ali se rezultat nije mijenjao.

Međutim, nakon toga Krupa je zaigrala dosta bolje i to se ovoj ekipi isplatilo u 27. minuti utakmice. Gosti su odigrali sjajnu akciju, a još bolji gol postigao je Marjanović za 0:1. Borac je pokušao do kraja prvog dijela da poravna na 1:1, ali nije uspio.

U drugom dijelu prva prava prilika viđena je u 61. minuti meča kada je Milutinović dobro šutirao, ali je prečka ovaj put spasila domaće. No, Krupa je desetak minuta kasnije uspjela da udvostruči prednost, a ovaj put strijelac je bio Savić što se ispostavilo da je konačan rezultat ovog meča.

Kup BiH, osmina finala:

Borac - Krupa 0:2

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Borac: Trkulja, Galešić, Danilović, Puzigaća, Kunić, Dujaković, Danilović, Janičić, Mirković, Čudić, Guberac.

Krupa: Fejzić, Maksimović, Ljubenović, Dujaković, Milutinović, Vukotić, Nikodijević, Aleksić, Milanović, Barić, Marjanović.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi