Krupa potvrdila nastup u polufinalu Kupa BiH
Tim Slobodana Starčevića napravio izuzetan uspjeh

Rudar nije mogao do čuda

Krupa potvrdila nastup u polufinalu Kupa BiH

M. Šljivak

Ekipa Krupe plasirala se u polufinale Kupa BiH. Tim Slobodana Starčevića je u uzvratnom meču na svom terenu pobijedio Rudar sa 3:2, te sa ukupnih 6:2 idu među četiri najbolja tima.

Krupa je u ovaj duel ušla sa jednom nogom u polufinalu. Imali su 3:0 iz prve utakmice i danas je taj rezultat samo trebalo da potvrde.

Odlično prvo poluvrijeme donijelo je nekoliko sjajnih šansi na obje strane, a gosti su u 28. minuti došli do vodstva. Danas sjajni Lolić pogodio je za prednost od 0:1.

Ipak, radost domaćeg tima trajala je samo dvije minute. Sjajni Elvir Koljić je u 30. minuti pogodio za 1:1 i tu su dileme oko prolaza dalje bile rješenje.

Do kraja prvog dijela šanse za Lolića na jednoj i Koljića na drugoj strani, a u 45. minuti Koljić je došao i do drugog gola. Iskoristio je grešku protivničke odbrane i pogodio je za 2:1, što je bio rezultat nakon prvih 45 minuta.

I nastavak je donio odličnu igru. Samo što je počelo drugo poluvrijeme Koljić postiže hat-trick za prednost od 3:1.

Gosti su u 90. minuti došli do drugog gola, a konačan rezultat od 3:2 postavio je Jandrić.

Kup BiH, četvrtfinale:

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Krupa - Rudar 3:2 (Koljić 30', 45'. 47' / Lolić 28', Jandrić 90')

KRUPA: Kutić, Makitan, Jašarević, Koljić, Milutinović, Palić, Vukotić, Vidović, Davić, Savić, Barić.
RUDAR: Šarac, Ćatić, Petrović, Japupović, Lolić, Šakić, Pekija, Gavranović, Popović, Marić, Davidović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi