Krupa u derbiju dočekuje Kozaru, Mladost traži popravni

18. kolo Prve lige RS

Krupa u derbiju dočekuje Kozaru, Mladost traži popravni

Za vikend nas očekuju nova nadmetanja u Prvoj ligi RS. U okviru 18. kola odigraće se šest utakmica, a najinteresantnije trebalo bi da bude u Krupi na Vrbasu, gdje će domaća Krupa dočekati Kozaru iz Gradiške.

Obje ekipe su sjajno započele proljećni dio prvenstva, te su zabilježele sigurne pobjede. Banjalučani su bili bolji u gostima od Slobode iz Novog Grada (3:0), čime su prišli na samo bod zaostatka vodećoj Mladosti iz Velike Obarske. Sa druge strane, Gradiščani su kod kuće savladali Tekstilac (3:1) i tako se priključili grupi vodećih timova.

Posljednjeplasirana Vlasenica ugostiće Borac iz Šamca, kome takođe ne cvjetaju ruže u ovoj sezoni. Šamčani se trenutno nalaze na 10. poziciji na tabeli i do kraja ih očekuje velika borba za opstanak.

Vodeća Mladost za protivnika će imati Slobodu iz Novog Grada, koja će nakon neuspješnog starta u drugom dijelu sezone sigurno pokušati doći do prijeko potrebnih bodova.

Tekstilac će u Derventi dočekati sastav Sutjeske. I jednima i drugima ovaj meč će poslužiti kao popravni ispit nakon loših partija u 17. kolu. 

U preostala dva susreta sastaju se Sloboda Mrkonjić Grad - Drina Višegrad i Leotar - Zvijeda 09. Svakako ništa manje interesannto neće biti ni u ovim dvobojima. Mrkonjićani će pokušati doći do drugog uzastopnog trijumfa koji bi im znatno pomogao u borbi za opstanak, dok će gosti tražiti bodove kako bi se priključili ekipama sredine tabele.

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

Posljednji par 18. kola čine Leotar i Zvijezda 09. Trebinjci su u prošlom kolu slavili ubjedljivu pobjedu u gostima protiv Sutjeske i sigurno će željeti nastaviti pobjednički niz. Ekipa sa Polica trenutno se nalazi na 7. mjestu i svakako da im se plasman u play-off sada nameće kao realan cilj. Gosti iz etno sela Stanišići jedni su od glavnih kandidata za sam vrh, tako da bi i ovaj susret trebao donijeti dosta uzbuđenja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi