Krupa živi bajku

Starčević: S pravom želimo u Premijer ligu

E. Škorić

Slobodan Starčević uspješno vodi Krupu, koja je sve bliže velikom ostvarenju - plasmanu u Premijer ligu BiH.

Krupa je korak za vodećom Mladosti u Prvoj ligi RS i ozbiljan je kandidat za ulazak u najviši rang bh. fudbala. Prošla utakmica i 3:0 pobjeda nad Slobodom najbolje oslikava kvalitet Krupljana i njihove ambicije.

"Prezadovoljni smo utakmicom u Novom Gradu. Ta utakmica je trebala da pokaže koliko smo kvalitetno radili na pripremama. Sloboda je uvijek neugodna na svom terenu, malo smo se pribojavali, ali s pravom smo se postavili kao neko ko želi da uđe u Premijer ligu", rekao je Starčević za SportSport.ba.

U sljedećem kolu,  u subotu, Krupa na svom stadionu dočekuje ekipu Kozare iz Gradiške.

"Kozara je ekipa koja voli da igra, sa iskusnim trenerom Stojnićem i vjerujem da će ovdje gosti iz Gradiške doći jako motivisani".

Krupa je trenutno drugoplasirana u prvenstvu, s bodom manje od Mladosti,  a među kandidatima za ulazak u viši rang je i Tekstilac iz Dervente.

"Pored Mladosti iz Velike Obarske, tu je i Tekstilac kao rival za ulazak u Premijer ligu. Imamo mladu ekipu i smatram da je naša širina i naš kvalitet prednost u odnosu na spomenute ekipe. Vjerujem da će ta širina biti presudna u preostalom dijelu sezone".

Starčević ističe da je situacija u Krupi fenomenalna.

Vidi video!

"Prezadovoljan sam u Krupi, a uprava na čelu sa Bucom Ilićem je pokazatelj kako treba da se radi u bh. fudbalu".

Bit će pojačanja ako se izbori Premijer liga

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

"Svjesni smo kvaliteta Premijer lige. Ne zavaravamo se, ali vjerujem da ćemo biti pojačani sa još iskusnijim i kvalitetnijim igračima ako uđemo u Premijer ligu, kako bi mogli ravnopravno da se nosimo sa najboljim ekipama", istakao je šef struke Krupljana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi