Krupi je preostala samo jedna stvar da dobije licencu za Premijer ligu

Čeka se odluka Drugostepene komisije

Krupi je preostala samo jedna stvar da dobije licencu za Premijer ligu

A. Čaušević

Krupa je na terenu ispala iz Premijer lige BiH, ali bi naredne sezone ipak mogla igrati u najjačem takmičenju bh. fudbala.

Odlukom Prvostepene komisije za licenciranje klub iz kanjona Vrbasa licencu za takmičenje u elitnom društvu nije dobio zbog lošeg stanja terena na stadionu u Krupi.

Za dobijanje licence potrebno je na vrijeme promijeniti vještačku podlogu, a u vom financijski veoma stabilnom klubu još uvijek nisu odlučili da li će novi teren biti pokriven hibridnom ili prirodnom travom.

Ukoliko na vrijeme promijene podlogu na terenu FK Krupa će dobiti licencu te vrlo vjerovatno i sljedeće sezone igrati u Premijer ligi obzirom da su FK Sloboda i NK Čelik u izuzetno teškoj situaciji.

Klubovi iz Tuzle i Zenice imaju poprilično nagomilana dugovanja te je vrlo upitno da li će dobiti licencu i nakon zasjedanja Drugostepene komisije za licenciranje koja će se okupiti 24. ili 27. maja.

Krupa će do kraja sezone odigrati mečeve protiv GOŠK-a i Mladosti, a da li će ovom klubu ti susreti biti oproštajni od Premijer lige saznat ćemo za 10-ak dana.

N/FSBiH poručio da su komisije nezavisne

NFSBiH je prije nekoliko dana jasno poručio da su Komisije za licenciranje nezavisna tijela.

"U skladu sa statutarnim obavezama i odredbama pravilnika o licenciranju klubova NS/FS BiH za međunarodna i domaća takmičenja, nadležna komisija za licenciranje klubova u prvom i drugom stepenu vodi proces u skladu sa svim relevantim procesima vezanim za izdavanje licence klubu aplikantu.

Rad ovih komisija je potpuno nezavisan i autonoman, a propisi kojima se komisije vode prilikom izdavanja licence su vrlo jasno i precizno definisani u pravilnicima za međunarodna i domaća takmičenja.

NS/FS BiH u potpunosti podržava rad svojih organa i tijela, posebno u pravcu dosljednosti provođenja definisanih procedura i transparentnosti kod donošenja svojih odluka, kao i strogo poštivanje pravila jednakog tretmana svih aplikanata za licencu tokom ključnog procesa.

Iz tog razloga niti jedna odluka nadležnih tijela ne može, niti smije biti donijeta bez potpunog sagledavanja činjeničnog stanja, ispitana i provjerena po svim segmentima razmatranja u skladu sa UEFA pravilnicima.

UEFA je, na bazi svojih standarda, uspostavila monitoring sistem kojim se nadzire rad svih asocijacija članica, što se posebno odnosi na proces licenciranja i rad klubova tokom cijele takmičarske sezone.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ne postoji izvanvaninstitucionalna adresa gdje se može, bez argumenata i verbalno, odlučivati o valjanosti neke odluke komisija NS/FS BiH.

Zato još jednom naglašavamo da je NS/FS BiH jedino mjesto odlučivanja, mjesto gdje će svaka komisija donijeti odluku na osnovu dostavljenih činjenica uz dosljednu primjenu propisa, jednakog i primjenjivog za svaku zainteresovanu stranu", poručili su iz krovne kuće bh. fudbala. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi