Krupi za licencu problem teren?

Ilić: Nadamo se da ćemo je dobiti na Drustopenoj komisiji

Krupi za licencu problem teren?

E. Škorić

Nema još zvaničnih informacija, no nezvanične govore da je među ekipama koje su ostale bez licence za nastup u Premijer ligi naredne sezone i FK Krupa.

Krupa godinama igra na plastičnoj travi, ali sada joj takav teren predstavlja problem, a navodno je na sjednici Komisije za licenciranje odlučeno da Krupa ostane bez licence, mada ima pravo da se žali Drugostepenoj komisiji.

Kontaktirali smo i u čelnog čovjeka Krupe Dragomira Ilića, koji nam je kazao:

"I ja sam čuo te glasine, ali mi smo ispunili sve uslove, a ono što sam čuo neslužbeno jeste da je problem oko terena - trave. Mi smo tri godine igrali Premijer ligu na tom terenu, ne kažem da je podloga nova, ali je sigurno još na zadovoljavajućem nivou", istakao je Ilić, pa nastavio:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Ali zbog certificiranja i sličnih stvari, podloga ima rok trajanja. Mi smo već u fazi potpisivanja ugovora za zamjenu za izvođečem radova prije svega zbog poplava koje su ovdje bile, nismo samo o tome razmišljali zbog licence... Mislim da ćemo mi ipak na Drugostepenoj dobiti licencu, jer je Krupa jedan od rijetkih klubova u BiH koji nemaju finansijske probleme. Nemamo dugova, plaćamo doprinose, poreze... Vidjet ćemo, bit će kako mora biti".

Krupa je trenutno pretposljednja s 24 boda i pokušat će do kraja sezone da izbori opstanak, mada će bit teško, a osim igara na tereu, morat će brinuti i o licenci.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi