Krvnici bh. klubova: Apollon i Ludogorec prošli, Atalanta ispala!

Playoff Evropske lige

Krvnici bh. klubova: Apollon i Ludogorec prošli, Atalanta ispala!

Veliki broj revanš utakmica Playoffa Evropske lige je završen, a jedno od najneprijatnijih iznenađenja priredila je Atalanta koja je na penale eliminisana od Kopenhagena.

Nakon 0:0 u prvoj utakmici, u kojoj je tim iz Bergama imao skoro 30 udaraca prema golu danskog kluba, večeras je isti rezultat bio nakon 120 minuta igre u kojim je ponovo Atalanta bila bolji tim na terenu.

Na kraju su putnika u grupnu fazu Evropske lige odlučivali penali, a tamo se bolje snašao Kopenhagen koji je slavio sa 4:3. Jedan od tragičara Atalante bio je Papu Gomez, koji je promašio penal u trećoj seriji.

Atalanta je na putu do playoffa eliminisala Sarajevo sa ukupnih 10:2 (2:2, 8:0) i malo ko je mogao slutiti da se ovaj tim neće plasirati u grupnu fazu, ali zaista se može reći da nisu imali sreće u duelu sa Kopenhagenom.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Željin 'krvnik' iz 2. pretkola Apollon plasirao se u grupnu fazu nakon pobjede nad favorizovanim Baselom. Švicarski velikan je u prvoj utakmici slavio sa 3:2, a Apollon je večeras pobjedom 1:0 prošao dalje. Jedini gol na utakmici postigao je Kyriakou u 53. minuti.

Zrinjski je u 3. pretkolu eliminisan od Ludogoreca, koji je u playoffu rutinski savladao gruzijski Torpedo Kutaisi sa ukupnih 5:0. U Gruziji je bilo 1:0 za Ludogorec, a večeras su Bugari slavili sa 4:0 golovima Vure, Campanhara i Wandersona.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi