Vučica spremna za prvi meč sezone na Olmpicu: Moramo se čuvati Papua

Cristante prvi put protiv bivšeg kluba

Vučica spremna za prvi meč sezone na Olmpicu: Moramo se čuvati Papua

Roma je na otvaranju nove sezone Serije A savladala Torino zahvaljujući golu našeg Edina Džeke u samom finišu susreta, a Vučicu uskoro očekuje prvi meč na domaćem terenu - protiv Atalante.

Susret Rome i Atalante na Olimpicu je zakazan za ponedjeljak (20:30), ali u taboru Vučice je već sve spremno za ovaj zanimljiv okršaj.

U fokusu će svakako biti novo pojačanje Rome, Bryan Cristante. Naime, Cristane je u Romu stigao ovog ljeta za 20 miliona eura (+10 miliona bonusa) upravo iz Atalante, a sudbina je htjela da svoj prvi domaći meč u novoj ekipi igra upravo protiv bivšeg kluba.

"Jedva čekam da zaigram pred navijačima Rome na Olimpicu... Srećom, sezonu smo počeli na pravi način iako smo se dobro oznojili da savladamo Torino. Prva utakmica sezone je uvijek teška i još uvijek učimo kako funkcionišemo zajedno", istakao je Cristante za Gazzetta dello Sport.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Trener od nas traži da igramo, traži visoki presing i moderni stil fudbala. Serija A je teška, nije bitno da li igrate protiv lidera na tabeli ili fenjeraša. Nijedan protivnik vam ne olakšava stvari... Roma može imati sjajnu sezonu, moramo se boriti za mjesta u vrhu", dodao je veznjak Rome, pa se osvrnuo ne meč protiv svog bivšeg kluba:

"U ponedjeljak me očekuje utakmica drugačije od svih drugih jer ću igrati protiv saigrača sa kojima sam proveo protekle dvije godine. Uvijek sam se dobro slagao sa njima i biće lijepo vidjeti ih opet... U Atalanti sam napravio važan napredak zahvaljujući, prije svega, treneru Gian Pieru Gasperiniju. Igrač kojeg se svakako moramo paziti je Papu Gomez. Kada je u dobroj formi, Papu može stvoriti probleme svima".

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi