KS BiH postavio rok za KK Igokea

Moraju povući potpisani sporazum sa ABA ligom

KS BiH postavio rok za KK Igokea

Endin Čaušević

Upravni odbor Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine održao je danas sjednicu na kojoj se raspravljalo o nekoliko stvari.

Na današnjoj sjednici Dubravko Barbarić izabran je za novog generalnog sekretara Košarkaškog saveza BiH. Također, na sjednici se raspravljalo i o novom selektoru, ali on nije izabran ni danas. U konkurenciji za selektorsko mjesto A reprezentacije BiH su Damir Mulaomerović i Dragan Bajić.

UO KS BiH na sjednici je odlučio da KK Igokea ima vremena do sutra do 14 sati da pismeno povuče sporazum koji je ovaj bh. klub potpisao sa ABA ligom. Ukoliko Igokea to odbije Savez će morat poduzeti određene korake.

Iz KS BiH su poručili da se nadaju da će KK Igokea odlučiti u korist bh. reprezentacije i da će povući svoj potpisani sporazum sa ABA ligom. S druge strane, Savez do 20. aprila mora poslati konačnu odluku FIBA-i.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti