Kulašin: Djevojka je presretna, majka je plakala, a babo k'o babo
ARHIVA - Kulašin u dresu Željezničara

Donio Borcu bod na Grbavici

Kulašin: Djevojka je presretna, majka je plakala, a babo k'o babo

A. Beganović

Na otvaranju nove sezone u sjajnom ambijentu na Grbavici su domaći Željezničar i Borac podijelili bodove (1:1).

Plavi su nakon bolje igre poveli u finišu prvog poluvremena i to pogotkom Boje, da bi Borcu u finišu meča bod donio svojim prvim seniorskim pogotkom mladi 17-godišnji Enver Kulašin.

Mladi fudbaler u redove Borca stigao je upravo iz Željezničara u kojem je proveo tri i pol godine. No, odlučio je ovog ljeta promijeniti sredinu, a kako sam kaže, u Banjoj Luci je dočekan na sjajan način.

"Ne mogu se požaliti, doista sam primljen na sjajan način. Mnogo je u Borcu dobrih igrača, a ono što želim istaći je da mi mlađi imamo veliku podršku od iskusnijih koji su u svojim fudbalskim karijerama prošli mnogo toga", istakao je Kulašin na početku razgovora", a na pitanje da li je znao da će svoje prve seniorske minute upisati upravo na Grbavici odgovara.

"Znao sam, rekao mi je trener. Bila je mogućnost i da počnem ispočetka, no ostao sam na klupi, ali znao sam da ću dobiti određenu minutažu", ističe krilni napadač Borca.

Iskren je Kulašin, a kako i ne bi bio, tek mu je 17 i nekako je prirodno da na početku svoje karijere bude iskren sa "sedmom silom". Kaže da je bilo treme, pogotovo nekoliko sati prije utakmice.

Oglasi

"Iskren da budem, bilo je treme. Tamo negdje oko 14 sati pogotovo. Treslo me pravo. Mislim da je to i normalno, znao sam da će biti paklena atmosfera. Onda, tu sam bio do juče. No, kada sam ušao u igru, primio prvu loptu, nestalo je i treme", govori mladi fudbaler.

U Banjoj Luci slabo izlazi, a u sretnoj je vezi sa jednom Sarajkom, I ona je bila sretna nakon meča, kao i njegovi roditelji, koji su mu velika podrška u karijeri. Majka "živi" svku njegovu utakmicu, a otac, inače nekada sjajni fudbaler koji je između ostalog nastupao u elitnom rangu bg. fudbala noseći dresove Zenice i bugojanske Iskre, ne propušta njegove mečeve.

"Djevojka je iz Sarajeva, ne prati nešto mnogo fudbal, ali gleda moje utakmice. Nažalost, nismo se vidjeli nakon meča jer smo se odmah napustili stadion, ali razgovarali smo. Sretna je, a kako ne bi i bila (smijeh). Majka kao i svaka majka, plakala je od sreće, dok je babo k'o babo. Posebna priča. Isto da je on na terenu", govori nam Kulašin.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Na kraju je istakao da ga je Željezničar prijatno iznenadio i da su "njegovi" tradicionalno Željovci, pa su ljubav prenijeli i na njega.

"Željezničar me pozitivno iznenadio. Mlada ekipa, dosta promjena u odnosu na prošlu sezonu, ali imaju glavu i rep. Prijatno sam iznenađen, borbenost je ono što ih krasi. I vjerujte, drago mi je radi toga. Željezničar je moj klub, porodično se navija za Željezničar. Naravno, sada sam u Borcu i meni je uspjeh Borca najvažniji. Nadam se da ću nastaviti pružati dobre partije, da ću znati iskoristiti svaku ukazanu priliku. Željezničaru želim sve najbolje, a nadam se da ću sa Borcem na kraju sezone imati razloga za slavlje", zaključio je Kulašin.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

MethodMan
Pjevaju li ti nož žica pred spavanje...
42 16
epson
Ti si jedan obican jad, nikad vise ne nosio dres Zelje bjednice jedan, prekrsti se i haj na spavanje ceka te dorucak od svinjske pršute i bijelog luka
24 28

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi