Spremili generalku za Borac, a onda je krenuo "brodolom"

Linfield ozbiljno dočekuje duel protiv bh. predstavnika

Spremili generalku za Borac, a onda je krenuo "brodolom"

Haris Zilić

Ekipa Borca će nakon eliminacije u prvom prektolu Lige prvaka svoj put nastaviti u drugom pretkolu UEFA konferencijske lige.

Banjalučani će u drugom pretkolu novog UEFA-inog takmičenja u stazi šampiona za protivnika imati prvaka Sjeverne Irske tim Linfielda, a prvi meč na rasporedu je u četvrtak 22. jula sa početkom u 20:45 u Sjevernoj Irskoj.

Linfield je ozbiljno shvatio duel sa Borcem pa su tako odlučili da odigraju jaku generalku, a čini se da to nije bio pametan potez.

Za protivnika su uzeli bivšeg člana engleskog Prmieershipa Stoke City i poraženi su sa 0:6.

U Linfieldu ne žele ništa da prepuste slučaju, a ekipa će se pet dana strogo u karanteni pripremati za duel protiv bh. predstavnika.

Podsjetimo, Borac je nakon produžetaka u prvom prektolu Lige prvaka eliminisan od Cluja, dok je Lifnield eliminisan od prvaka Litvanije, ekipe Žalgirisa.

Najavili duel protiv Borca i spomenuli Velež

Linfield je na službenoj stranici pustio aplikaciju za prodaju karata, a u prema posljednjim informacijama bit će dozvoljeno 30% kapaciteta stadiona.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

U najavi utakmice predstavnici Sjeverne Irske naglasili su kako Borac igra sličan fudbal kao Velež, koji je izbacio u prvom pretkolu UEFA konferencijske lige tim Colerainea još jednog predstavnika Sjeverne Irske u Evropi.

Linfield je prošle sezone bio prvak Sjeverne Irske sa 78 bodova iz 38 kola, pet više od pomenutog Colerainea.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi