Trener GOŠK-a nezadovoljan

Kulović: Željo nam je mogao dati i više golova

Fudbaleri GOŠK-a su danas na Grbavici doživjeli težak poraz od Željezničara (3:0) kojim su se, na neki način, već oprostili od takmičenja u Kupu BiH.

"Željezničar je danas zasluženo slavio, bio je bolji u svim segmentima i više je htio pobjedu. Mislim da je njihova pobjeda mogla biti i ubjedljivija. Moji igrači, pogotovo oni važniji, su podbacili i nisu dobro odgovorili zahtjevima pred ovu utakmicu, tako da nikako ne mogu biti zadovoljan načinom na koji smo odigrali ovaj meč", rekao je trener gostiju Faruk Kulović, te dodao:

"U revanšu možemo nešto pokušati da napravimo, ali treba biti realan i reći da je Željezničar mnogo, mnogo kvalitetniji tim. Mi smo i nakon žrijeba znali da se sastajemo sa jednom od najboljih ekipa u Bosni i Hercegovini. Željo je mlada i poletna ekipa koja zna da igra nogomet".

GOŠK nakon 11. kola zauzima skromno 11. mjesto u 1. ligi Federacije BiH, sa samo četiri boda više od Jedinstva koje je u opasnoj zoni.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

"Loše smo startovali i u 1. ligi Federacije BiH. U ovih jedanaest kola nam se ništa nije poklopilo kako treba, imali smo problema sa realizacijom i povredama, a i sreća nas je napustila. Trenutno zauzimamo poziciju koja nimalo nije dobra i sada moramo povući neke radikalne poteze kako bi na proljeće pobjegli iz ove sada već opasne zone u kojoj se nalazimo", zaključio je trener Gabeljana.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.