Kultni klub se pokajao i ponovo želi Koljića!
Elvir Koljić je od dolaska u Rumuniju odigrao osam prvenstvenih utakmica i postigao isto toliko golova. Jedan je od najubojitijih napadača u Evropi ove sezone, sa golom na 81 minut igre (ako se uračuna i početak sezone u Krupi).

Šta će na to reći Rumuni, a šta Grci?

Kultni klub se pokajao i ponovo želi Koljića!

Elvir Koljić se nakon epizode u Lechu, u kojoj ga nije pratila sreća, vratio u Krupu. Počeo je ovaj robusni napadač ovu sezonu u Premier ligi, "pregazio" sve odbrane na koje naišao i vrlo brzo sebi osigurao transfer u rumunsku Craiovu.

Od dolaska u Craiovu postao je instant senzacija u Rumuniji. Odigrao je osam prvenstvenih susreta i postigao isto toliko golova i došao do cifre od ukupno 16 u sezoni 2018/2019.

Craiova je za Koljićeve usluge izdvojila 450 hiljada eura i nije se pokajala, a sada bi mogla itekako dobro zaraditi, ako čelnici kluba smognu snage da se odreknu usluga sjajnog bh. napadača.

Naime, rumunski Sport.ro piše da je škotski velikan, kultni Rangers obnovio interes za Elvira Koljića. Navodno su Steven Gerrard i Rangers željeli Koljića dovesti i na ljeto, ali su odustali od ideje o njegovom transferu. Ipak, nakon njegovih 16 golova na 15 utakmica zažalili su što nisu realizovali transfer, te su obnovili svoj interes za 23-godišnjeg napadača.

Ipak, Rangers bi ovaj put morao izdvojiti puno više novca za Koljićev transfer nego što bi to bio slučaj da je isti realizovan ljetos, kako zbog igara bh. napadača, tako i zbog činjenice da ga je Craiova vezala ugovorom do 2022. godine.

Sport.ro piše i da je interes za Koljića obnovio grčki velikan Panathinaikos, klub koji se u prošlosti također dovodio u vezu sa nekadašnjih napadačem Krupe.

Top Komentari

ArminA
Otimace se za njega i mnogo veci klubovi.Momak je igracina!
52 3
konjnakvadrat
dobar igrac,samo da ga povrede zaobidju
29 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi