Mitrita: Prošle sezone sedam, a sa Koljićem već deset golova
Elvir Koljić se sjajno snašao u Rumuniji i postao instant senzacija. Osim što postiže golove, odlično sarađuje sa svojim saigračima

Kapiten Craiove o suradnji sa bh. napadačem

Mitrita: Prošle sezone sedam, a sa Koljićem već deset golova

Elvir Koljić je sezonu 2018/2019 počeo u dresu Krupe, odigrao sedam utakmica Premier lige, postigao osam golova i otišao u Rumuniju.

Potpisao je bh. napadač za tamošnju Craiovu i ubrzo "zaludio" Rumune.

Koljić je odigrao osam utakmica za Craiovu u rumunskom šampionatu i postigao isto toliko golova, pa ovaj klub sada ima najubojitiji napadački tandem u Rumuniji.

Naime, Elvir Koljić u Craiovi sjajno sarađuje sa ofanzivcem i kapitenom ekipe Alexandruom Mitritom, koji je do sada postigao 10 golova u rumunskom šampionatu.

Mitrita je za rumunske medije govorio o svojoj saradnju sa Elvirom Koljićem i istakao da mu puno bolje ide od kad igra sa bh. napadačem u ekipi.

"Koljić je osvježenje, dobro se slažem sa njim. Kada sam igrao u napadu sa Balutom u čitavoj sezoni sam postigao sedam golova, a sada sam već došao do brojke od deset. Nadam se da ću nastaviti tako i biti najbolji strijelac lige", izjavio je Mitrita.

Inače, Alexandru Baluta je minulog ljeta napustio Craiovu i pojašao prašku Spartu za nešto više od 2.5 miliona eura. Upravo je dio tog novca Craiova iskoristila kako bi dovela Koljića i očigledno je da su čelnici ovog kluba koji je trenutno treći u rumunskom šampionatu napravili pravi potez.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi