"Zvali su da me pitaju kakav je Koljić, rekao sam im da ga kupe!"

Preporučio ga

"Zvali su da me pitaju kakav je Koljić, rekao sam im da ga kupe!"

Bh. napadač Elvir Koljić od ove sezone nastupa za Universitateu iz Craiove, za koju je na osam utakmica u prvenstvu postigao isto toliko golova, uz jednu asistenciju.

Bivši napadač Krupe je hit dosadašnjeg dijela sezone u Rumuniji, a njegov transfer je već proglašen najboljim potezom Craiove u nekoliko posljednjih godina jer ga je dovela za samo 450.000 eura.

To, naravno, nisu mali novci za bh. prilike, ali realnost je da napadač poput Koljića zapravo vrijedi barem deset puta više, što će se vjerovatno i pokazati tačnim u periodu koji dolazi jer se već špekuliše o njegovom odlasku za višemilionski iznos.

Zanimljivo, veliku ulogu u Koljićevom transferu u Craiovu odigrao je i njegov bivši saigrač iz Lech Poznana, Rumun Mihai Radut kojeg su iz ovog kluba zvali da se raspitaju o bh. napadaču.

"Koljić i ja smo bili kolege u Poznanu, ali on nije ostao u klubu jer stvarno nije imao sreće. Zadobio je jednu tešku povredu koja je zahtijevala dug oporavak, pa je ispao iz planova i rukovodstvo kluba je odlučilo da ne otkupi njegov ugovor, pošto je bio na posudbi", započeo je Radut, te nastavio:

"Gledao sam ga svaki dan i vidio sam da je riječ o kompletnom napadaču. On je visok, jak i igra sjajno glavom, a ponekad me fasciniralo kako tako dobro kontroliše loptu uprkos svojoj građi. I veliki je profesionalac. Ljudi iz Craiove su ga tražili i kontaktirali su baš mene, kao nekoga ko ga poznaje".

"Pitali su me kakav je, a ja sam im rekao da se neće pokajati ako ga kupe. Na kraju je ispalo odlično za obje strane, a vjerujem da je Koljić već skrenuo pažnju nekih evropskih klubova nakon sjajnog starta u Craiovi", završio je rumunski fudbaler koji i dalje nastupa za Lech Poznan.

Top Komentari

Romario 77
Bolji je je od Bajica koga Žuti redovno zove. Vrijeme radi za Elvira.
34 2
ArminA
Suvisno je bilo sta reci o njegovom talentu. Momak ce dok napuni Kodrine i Bajiceve godine vec biti u najjacim ligama svijeta ,samo se pitam do kad ga selektor misli „pratiti“ .Mozda nam tad Dzeko ne bude morao u prijateljskom mecu bitku voditi do samog kraja ,umjesto da odmara i da ga boli dupe on vise pretrci od svih na terenu.Bajic -Kodro usli ne mogu istrcati kontru ,Duljevic sa loptom ovi sljamaju za njim a tek usli...
16 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi