Kundić i Goretić pojačale ŽNK Iskra

Nova imena na Jakliću

Kundić i Goretić pojačale ŽNK Iskra

S. Mlaćo

Nakon crnogorske reprezentativke Suzane Vujošević, ŽNK Iskra Bugojno pred debitantsku sezonu u Premijer ženskoj ligi BiH pojačale su još dvije igračice.

Radi se o golmanici Elmi Kundić, koja predstavlja budućnost ženskog nogometa u BiH na toj poziciji, a dolazi iz ŽNK Rosa Brandis, člana Prve lige Federacije grupa Jug.

Saradnju sa timom iz Bugojna dogovorila je i Samira Goretić, najbolji strijelac Prve lige Federacije grupa Jug koja je u protekloj sezoni postigla 27 pogodaka i tako skrenula na sebe pažnju čelnika ŽNK Iskra.

Samira je nastupila za Željezničar 2011 iz Bosanske Kurpe, koji je ujedno bio najveći konkurent nogometašicama Iskre u protekloj sezoni, a radi se o sjajnoj igračici od koje u novom klubu očekuju da nastavi sa sjajnim golgeterskim izdanjima.

Iz uprave novog člana ženske PL BiH su nam potvrdili da već vode razgovori sa još nekoliko igračica, te da će prozivka igračica biti obavljena početkom sedmog mjeseca.  

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi