Igrači i navijači Čelika zaslužuju čistu desetku, ali bajka u Kupu je okončana nakon velike drame

Bijeljinci u četvrtfinalu Kupa

Igrači i navijači Čelika zaslužuju čistu desetku, ali bajka u Kupu je okončana nakon velike drame

E. Škorić, foto: D. Kurbegović

Čelik je u Zenici na dobro popunjenom Bilinom polju ugostio Radnik iz Bijeljine u meču osmine finala Kupa BiH, a pobjednik je odlučen tek nakon izvođenja penala. Slavili su na kraju gosti.

Duel bivših premijerligaša privukao je veliku pozornost. Navijači Čelika svakako su još jednom položili ispit i pokazali da su među najboljim i najodanijim navijačima u BiH, a igrači su na krilima publike ostavili zadnji atom snage na terenu.

Svi prisutni na stadionu, ali i pored malih ekrana mogli su uživati u dobroj nogometnoj predstavi iako je meč završen bez pogodaka (0:0). Šansi nije nedostajalo, štaviše. Karalić je pokušao na samom startu meča, ali lagan plijen za golmana Radnika. Ubrzo nakon toga Šijerkić ostaje sam na sedam metara od gola, ali je loše šutirao glavom.

Onda Radnik uzvraća i u jednom napadu je imao tri pokušaja. Durmo je dva uspio sjajno da ukroti, odbranivši udarce Maksimovića i Ristića, da bi potom Maletić sa pet metara neshvatljivo promašio okvir gola.

U 35. minuti velika šansa za Zeničane, ali je Durmiš malo zakasnio na ubačaj Šijerkića. Iako je bilo lijepih prilika, do kraja poluvremena ostalo je 0:0.

Na startu drugog dijela Došlo uzima loptu Vardi i izlazi sam pred Durmu, ali golman Čelika ponovo je bio na visini zadatka. Durmiš uzvraća na drugoj strani udarcem u 53. minuti, no brani to golman Radnika.

Oglasi

Samo dva minuta kasnije Šijerkić sa šest metara ne postiže gol, a isti igrač propušta još jednu šansu, neprecizan je i Međuseljac...

U samoj završnici Čelik je mogao do pobjede. Salčinović ubacuje iz kornera, Karić sam na osam metara glavom šutira, ali stativa spašava goste iz Bijeljine. Rezultat se više nije mijenjao, pa se pristupilo izvođenju penala.

Durmiš je prvi preuzeo odgovornost i precizno pogađa za 1:0. Na drugoj strani Vasić pogađa za 1:1. Lakić potom brani penal Žuni. Radnik je iskoristio idući penal i stigao do prednosti nakon gola Paranosa. Zeničani koriste penal u trećoj seriji, dok je Ristić bio precizan na drugoj strani. Karić je u 4. seriji za Čelik bio precizan, pa je prebacio pritisak na gostujuće nogometaše. Odgovornost je preuzeo Matković, te je i on pogodio. Još jedan igrač Čelika je promašio i to je bilo to.

Prethodno su četvrtfinale izborili Zvijezda Gradačac, Željezničar, Sloga Doboj, Velež, Zrinjski i Rudar Prijedor. Ostaje još jedno mjesto, a ono će pripasti pobjedniku meča Široki Brijeg - Tuzla City. U utorak će biti održan žrijeb parova četvrtfinala Kupa BiH.

Čelik - Radnik 0:0

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

NK Čelik: Durmo, Arnautović, Vardo, Mehić, Međuseljac, Isaković, Karalić, Žuna, Šijerkić, Sivac, Durmiš.

FK Radnik Bijeljina: Lakić, Jokić, Paranos, Došlo, Matković, Vasić, Maksimović, Maletić, Danilović, Rašević, Ristić.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Radnik78
Ipak je i ovakav Radnik jak za ove seoske ekipe popuz Čelika,oni su nivo Mošćanice,Koline,Krivaje i drugih seoskih ekipa,Radnik je druga dimezija za ove dimljene..
3 9
Koba84
Kad spominjete Celik treba da dignete 2 prsta.
6 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti