Uščuplić i Dudić odredili početne sastave za utakmicu sezone

Finale Kupa BiH

Uščuplić i Dudić odredili početne sastave za utakmicu sezone

H. Zilić

U Zenici se večeras od 19 sati na stadionu Bilino polje igra finalna utakmica Kupa Bosne i Hercegovine.

Snage će odmjeriti Sarajevo i Velež, a za oba tima ovo je utakmica sezone.

Pored trofeja, pobjednik će izboriti i nastup u pretkolu UEFA konferencijske lige naredne sezone, gdje će naš predstavnik krenuti sa evropskim izazovima od drugog pretkola.

U Zenici je atmosfera fenomenalna, a sigurno da će tribine Bilinog polja ponuditi jedan spektakl za pamćenje.

Treneri oba tima Dženan Uščuplić i Feđa Dudić odredili su sastave za pomenutu finalnu utakmicu.

FK SARAJEVO: Dizdarević, Šabanović, Lazić, Hebibović, Đokanović, Ahmetović, Varešanović, Mujakić, Dupovac, Kapić, Suljić.

Oglasi

FK VELEŽ: Jovičić, Radović, Zvonić, Zeljković, Ćosić, Anđušić, Ovčina, Hasanović, Dejanović, Džanković, Radovac.

Susret će suditi najbolji bh. sudija Irfan Peljto. Asistirat će mu Senad Ibrišimbeogvić i Arnel Novalić. Četvrti sudija je Miloš Gigović, a dodatni arbitri pored golova će biti Ermin Sivac i Mirza Kazlagić.

Inače, Sarajevo ima status domaćina i igrat će u bordo dresovima, dok će Velež nastupiti u gostujućoj garnituri, odnosno u bijeloj varijanti.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Kao što smo već naveli pobjednik će automatski igrati u drugom pretkolu Konferencijske lige, a plasman u tu rundu donosi automatski 450.000 eura. Za bh. standarde je to ogroman novac.

Osim što će imati zagarantovan novac od UEFA, pobjednik će dobiti "simoblični" iznos od 30.000 KM od Saveza, dok će poraženom pripasti 20.000 KM.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mingiling
Da li ce se nicim izazvano lizanje guzova i onoga sto preko dvoje visi, a sto krasi ove dvije navijacke skupine koje u zadnje vrijeme nemilice isto forsiraju u jednu ruku smatrajuci to nekom njihovom preuzetom obavezom a u drugu ruku obaveza koja ni njima samima nije jasna bas najjasnije veceras jednostavno da se igrom slucaja navedena pornjava raspline kao balon od sapunice ostaje nam da vidimo...
0 5
user1647010875
Fali vam jedan kod Veleza igrac...sta je sa Haskicem i Radovcem?
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti