Šta nas očekuje u srijedu: Peljto sudi Zrinjskom, Kazlagić Borcu
Peljto je pet puta ove sezone dijelio pravdu Zrinjskom

Prvi susreti Kupa naše zemlje

Šta nas očekuje u srijedu: Peljto sudi Zrinjskom, Kazlagić Borcu

Samir Mlaćo, foto: Esmer Oštraković

Premijerligaši nemaju vremena za odmor. Naime, već u srijedu se igraju dva susreta polufinala Kupa naše zemlje.

Zanimljivo da se dva meča igraju na neutralnim terenima, a razlog su radovi na uređenju travnjaku u Doboju i Širokom Brijegu.

Tako od 15:30 sati u srijedu u Čitluku igraju Široki Brijeg i Borac, a glavni sudija je Mirza Kazlagić iz Cazina. Pomoćnici su mu Hasan Nanić iz Bužima i Sreten Udovičić iz Prijedora. Četvrti sudija je Haris Halkić iz Sanskog Mosta.

Posmatrač suđenja na ovom meču je Muamer Bureković iz Zenice. Treba istaći da je Kazlagić ove sezone sudio na osam utakmica Wwin lige, a Borcu je dijelio pravdu na dva meča.

Od 18 sati isti dan u Modriči igraju Sloga Doboj i HŠK Zrinjski.

Zrinjski brani trofej Kupa, a Sloga igra odlično na dva fronta. Na centru će se naći ponajbolji bh. sudija Irfan Peljto. Pomoćnici su mu Davor Beljo iz Mostara i Dženan Milić iz Sarajeva.

Oglasi

Četvrti sudija je Darko Gedžić iz Brčkog, dok je posmatrač suđenja Niko Lacić iz Brčkog. Peljto je sudio 12 utakmica Wwin lige ove sezone, a pet puta je bio glavni sudija na mečevima HŠK Zrinjski.

U polufinalu Kupa igraju se dva meča, pa će biti zanimljivo ko će izboriti plasman u veliko finale.

Odmah nakon utakmica Kupa u srijedu, igraju se susreti 25. kola Wwin lige BiH.

Susreti se igraju u subotu, nedjelju i ponedjeljak.

Peljto neće suditi sarajevskim rivalima

Kako je već poznato, najbolji bh. sudija Irfan Peljto neće više dijeliti pravdu FK Sarajevo i FK Željezničar. Peljto je dobio određene prijetnje koje je i prijavio, a NS BiH se poslije sve oglasio.

"NS/FS BiH je danas dobio pismo od fudbalskog sudije Irfana Peljte, internacionalca sa FIFA značkom, u kojem nas zvanično obavještava da zbog prijetnji upućenih njemu i njegovoj porodici nije u mogućnosti obavljati funkciju službenog lica na narednim utakmicama WWiN Lige Bosne i Hercegovine koje igraju klubovi iz Sarajeva.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Nogometni/fudbalski savez Bosne i Hercegovine najoštrije osuđuje svaki vid pritisaka na službena lica koji su aktivni učesnici takmičenja u našoj zemlji, te iskazuje duboku zabrinutost zbog ovakvih pojava koje su učestale u posljednje vrijeme.

Ovim putem pozivamo nadležne organe da poduzmu odgovarajuće mjere kako bi se spriječili ovakvi slučajevi u našoj društvenoj zajednici, te da procesuiraju sva odgovorna lica i stanu u zaštitu našeg najboljeg fudbalskog sudije, kao i svih službenih lica u takmičenjima NS/FS BiH", objavili su iz krovne kuće bh. nogometa.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ende
Mi smo najjaca drzava.. peljto na podcastu hladbo prica kako utice na ishode utakmica i nikome nista
0 1
magistar
Ne bi me začudilo finale Borac - Sloga. Sloga je već pokazala da je apsolutno ravnopravna Zrinjskom
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi