Fudbalski dan na bh. terenima: Saznat ćemo finaliste Kupa BiH
FOTO: A. Čaušević

Revanš dueli na rasporedu

Fudbalski dan na bh. terenima: Saznat ćemo finaliste Kupa BiH

Haris Zilić

Finiš sezone je u bh. fudbalu, a danas ćemo dobiti i finaliste Kupa Bosne i Hercegovine.

Igraju se revanš dueli polufinala, program počinje u 14 sati na Grbavici gdje će Igman ugostiti ekipu Sarajeva.

Bordo tim ima 2:0 iz prvog duela i danas je favorit, a tako da bi sve osim prolaza Sarajeva u finale bila ogromna senzacija.

Za utakmicu protiv Igmana trener Sarajeva Aleksandar Vasoski je najavio da neće biti kalkulacija, ali je za očekivati neke rotacije.

"Poslije teškog poraza od Zrinjskog smo razgovarali i riješili da to što prije zaboravimo. Jednostavno, ekipa je imala loš dan. Utakmice koje slijede su najbitnije u sezoni. Što se tiče Igmana, nema kalkulacija. Moramo proći dalje, to je cilj. Imamo dobar rezultat. Samo trebamo dovesti utakmicu do kraja. Nećemo kalkulisati, već ćemo od prve minute pokušati napraviti dobar rezultat", istakao je Vasoski, dodavši:

"Vidjet ćemo kako će se odvijati utakmica. Možda ćemo odmoriti nekoliko igrača. Bit će rotacija, ali ne puno".

Oglasi

Od 16 sati u Tuzli domaća Tuzla City ugostit će tim Veleža, a Mostarci dolaze sa velikih 4:0 iz prve utakmice i jednom nogom su u finalu, međutim izabranici Feđe Dudića moraju to potvrditi i odigrati još 90 minuta.

U najavi utakmice kapiten ekipe Denis Zvonić je kazao kako je cilj nastaviti seriju pozitvnih rezultata.

"Imamo pozitivnu seriju u posljednje četiri utakmice, tako ćemo se postaviti i sutra, sa stavom i karakterom da nastavimo pozitivan niz, da pokažemo našu želju i karakter da nastavimo pozitivan niz i da podignemo samopouzdanje za predstojeće utakmice", rekao je iskusni štoper Veleža.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Ovome dodajmo da je u Tuzlu najavljen i dolazak navjernijih navijača iz Mostara popularne Red Army grupe.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

kaskada24
Igman-Velež Velež osvaja
10 3
StarMoVe
Sve u napad jer drugačije ne znamo.. Forzza Velež!!
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi