Reakcije nakon žrijeba Kupa BiH - Velež i Željezničar spremni na 'tuču', Zrinjski veoma miran
Žrijeb Kupa Bosne i Hercegovine održan je danas u prostorijama Saveza (Foto: Screenshot)

Duel starih rivala privlači pažnju

Reakcije nakon žrijeba Kupa BiH - Velež i Željezničar spremni na 'tuču', Zrinjski veoma miran

M. Šljivak

Kup Bosne i Hercegovine ulazi u završnicu takmičenja. Na današnjem žrijebu polufinalnih parova kuglice su spojile Velež i Željezničar, te Zrinjski i Tuzla City i sve ekipe traže svoj put do trofeja.

Polufinalni dueli Kupa Bosne i Hercegovine privući će veliku pažnju. Posebno se to odnosi na duel Veleža i Željezničara, dok je Zrinjski u drugom polufinalu veliki favoriti protiv Tuzla Cityja.

Nakon žrijeba iz redova Željezničara, Veleža i Zrinjskog su istakli kako je njihov cilj trofej i da će sve učiniti da dođu do trofeja.

"Svi su jako kvalitetni u ovoj fazi takmičenja. Mi moramo biti na maksimalnom nivou kako bismo prošli dalje. Velež je jako dobra ekipa, to su pokazali u dosadašnjim utakmicama. Potrudit ćemo se da odigramo dobro, prvo u Mostaru, pa i u revanšu", rekao je sportski direktor Željezničara Samir Bekrić i dodaje:

"Možda je lagana prednost kad se igra druga utakmica kući, ali nema pravila. Igraju se dvije utakmice. Ponavljam, sve ekipe su kvalitetne i ako želimo trofej moramo sve pobijediti do kraja. Moramo biti na vrhunskom nivou kako bismo osigurali prolazak i ispunili naš cilj", dodao je Bekrić.

Direktor Veleža Sanjin Alagić pohvalio je starog rivala i ističe da je cilj odbrana trofeja.

Oglasi

"Možemo biti i zadovoljni, a i nezadovoljni. Željezničar je stari rival koji je kvalitetan i koji je dobar rival. Ako želimo odbraniti trofej,m što je naš cilj, moraju se proći sve prepreke. Bit će to dvije teške utakmice, ali nadam se da ćemo proći u finale", govori Alagić i nastavlja:

"I mi i Željo imamo jako vatrene navijače. Bolje bi bilo da igramo kući uzvrat. Na nama je da ostvarimo dobar rezultat u prvom meču i potom na Grbavici osigurati plasman u finale. Obje utakmice se moraju odigrati vrhunski."

Ispred HŠK Zrinjski komentar na žrijeb Kupa dao je Mario Pandža.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

"Ako želimo otići do kraja, a to želimo, moramo biti spremni na sve izazove. Tuzla City ne briljira u Premijer ligi, ali je došla do polufinala. Imaju svoju računicu, a imamo i mi. Želimo otići do kraja i učinit ćemo sve da to napravimo", rekao je Pandža.

Prve utakmice polufinala Kupa Bosne i Hercegovine igraju se 5. aprila, a uzvrati 19. aprila.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1613662710
Zeljo ima navijace ko sto svi polufinalisti skupa,zato i jesu najjaci
4 2
plemic
samire naša si legenda, ali oprosti planirali smo veliko hercegovačko finale.
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi