Odigrani susreti prvog kola Kupa Federacije BiH

Favoriti opravdali tu ulogu

Odigrani susreti prvog kola Kupa Federacije BiH

S. Mlaćo
Danas su odigrani susreti prvog kola Kupa Federacije BiH.

Stupčanica je prošla dalje s obzirom da je Dinamo iz Donje Mahale istupio iz takmičenja, a prolaz dalje nakon 90 minuta, negdje tek nakon penala obezbijedili su: FK Mladost Kikači, NK Svatovac, NK Fortuna, FK Klis, FK Rudar Han Bila, HNK Sloga Gornji Vakuf Uskoplje i HNK Čapljina.

Mladost iz Kikača je nadigrala Igman na Ilidži 3:0. Dvostruki strijelac za goste bio je Darko Mitrović, a autogol je postigao Mustafa Čano.

Svatovac je slavio protiv Famosa golovima Adela Demirovića i Admira Čorhodžića (0:2), dok su Fortuna i Dizdaruša remizirali. Bilo je 2:2, a domaći su slavili 6:5 boljim izvođenjem jedanaesteraca.

Klis je opravdao ulogu favorita protiv Fojnice. Bilo je 4:0 u Fojnici. Strijelci za tim Nedima Kudre bili su dva puta Aid Kudra, te po jednom Bern Šimunović i Amel Bajrić.

Šest pogodaka vidjeli smo u duelu Rudara iz Han Bile i NK Kolina (4:2).

Oglasi

Za Rudar su pogađali Emir Torlak, Zinedin Kadrić, Vedad Adilović i Mujo Gabela (ag.) , a za goste Armin Pljevljak i Nedžmin Aljukić.

Isti rezultat viđen je u Gornjem Vakufu Uskoplju. Sloga je nadigrala Brekovicu 4:2. Armin Abazović je bjio junak domaćih sa dva gola, a po jedan su dodali Sefir Gvozden i Armin Agić.

Za goste su u posljednjim minutama pogađali Edvin Bosnić i Seldin Majetić.

Hercegovački derbi odigran je u Čapljini. Čapljina i Grude su remizirali, bilo je 2:2, da bi nakon jedanesteraca domaći slavili 4:3.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Marsel Mace i Luka Ćorić su pogađali za Čapljinu, a dvostruki strijelac za goste bio je Stjepan Mikulić.

 

Top Komentari

Plavivozdobarskroz
Igman Ilidza perspektivna ekipa. 16 igraca ispod 21 godine. Kroz par godina mogli bi se oni dici do prve federalne.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti