U Banjoj Luci uspješno testiran VAR sistem

Na utakmici između ekipa Naprijed i Željezničar Sport-Team

U Banjoj Luci uspješno testiran VAR sistem

Haris Zilić

U Banjoj Luci je večeras odigrana utakmica koja će svakako zauzeti posebno mjesto u bh. fudbalu. Na Gradskom stadionu meč finala Kupa Grada Banja Luke odigrali su Naprijed i FK Željezničar Sport-Team.

Pomenuti meč je poseban zbog činjenice da je ovo prva utakmica u Bosni i Hercegovini na kojoj je testiran VAR sistem.

U VAR sobi na "Gradskom stadionu" u Banjoj Luci su bili VAR sudije - Miloš Gigović kao prvi dodatni pomoćnik i Damir Lazić kao drugi dodatni pomoćnik, te VAR tehničar, Boris Stanković. Glavni sudija meča je bio Dragan Petrović.

Pomoćnici na večerašnoj utakmici bili su Nebojša Žugić i Branimir Đermanović, a četvrti arbitar je bio Nemanja Aleksić.

U VAR sobi je bio prisutan i jedan od instruktor VAR-a i bivši bh. sudija, Ognjen Valjić.

Sve je proteklo u najboljem redu, VAR je položio svoj prvi ispit u Bosni i Hercegovni i sa nestrpljenjem očekujemo prve utakmice u WWin ligi sa VAR sistemom.

Oglasi

Prvi čovjek bh. fudbalske vlade, Vico Zeljković, je po dolasku na ovu poziciju obećao da će u svom mandati "donijeti" VAR u Bosnu i Hercegovinu. Obećanje je ispunio i svi se nadamo da će VAR sistem pridonijeti boljem suđenju te da u narednoj sezoni nećemo imati razloga da se bavimo "ljudima u crnom".

Iako je finalna utakmica Kupa grada Banjaluke bila prije svega zanimljiva zbog VAR-a, dodajmo da je titulu osovjio Željezničar Sport-team.

Ekipa Željezničara je slavila nakon boljeg izvođenja penala rezultatom 4:3. Regularni dio završen je rezultatom 1:1.

Za Naprijed gol je dao Rado Radić u 73. minuti utakmice, a za Željezničar Sport-Team srtijelac je bio Damjan Jovanović u 20. minuti susreta.

Finale Kupa Grada Banja Luke:

Naprijed - Željezničar Sport-Team 1:1 (3:4 nakon penala)

NAPRIJED: Cvetković, Radić, Mialdinović, Bundalo, Ljubičić, Hadžić, Radoja, Šupić, Kremenović, Dragoljić, Vuklišević.

ŽELJEZNIČAR SPORT-TEAM: Tamidžija, Sladojević, Blanuša, Đogić, Grujić, Šuput, Bajić, Čolić, Mirčić, Trivunović, Jovanović.

Top Komentari

BAJSJECAR1977
Ovaj Var če tamo radit samo za domače...
3 0
K79
imaš var a gigovic u var sobi i naravno var se neće oglasiti hahahaha bit će to veliki cirkus!
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi