Kup kralja u potpuno novom izdanju i sa Final Fourom

Španci spremni za promjene

Kup kralja u potpuno novom izdanju i sa Final Fourom

E. Škorić

Španski Kup kralja mogao bi dobiti novi format takmičenja od naredne sezone i poprilično je drugačiji u odnosu na dosadašnji.

Predsjednik Španskog nogometnog saveza Luis Rubiales obavijestio je sve na današnjem sastanku da bi moglo doći do promjene formata Superkupa Španije i Kupa kralja.

Do polufinala će se u Kupu kralja igrati jedna utakmica s tim da će nominalno slabiji tim biti domaćin, a onda slijedi Final Four koji bi se igrao u januaru 2020. godine.

Plan je da se završni turnir igra izvan Španije, ali ovaj prijedlog bi tek trebao da bude usvojen krajen aprila.

Generalna skupština je 29. aprila i tada će biti odluka ili potvrđena ili poništena, ali kako stvari stoje, svi su spremni za novitete u španskom nogometu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi