Aktuelni osvajač Kupa Njemačke večeras ispao, veliku senzaciju priredio četvrtoligaš

DFB Pokal

Aktuelni osvajač Kupa Njemačke večeras ispao, veliku senzaciju priredio četvrtoligaš

Edmir Škorić

Fudbaleri Leipziga osvojili su DFB Pokal prošle sezone nakon što su u finalu pobijedili Borussiju Dortmund, a večeras su ispali već u šesnaestini finala Kupa u novoj sezoni.

Leipzig je gostovao u Wolfsburgu, ali je doživio poraz rezultatom 1:0. Tim Nike Kovača bio je bolji i zasluženo je slavio, a gol odluke postigao je Cerny već u 14. minuti. Kada je Poulsen zbog drugog žutog kartona isključen u 56. minuti, bilo je jasno da se gostima sprema eliminacija.

Iako su se borili do samog kraja, pokušavali da se spase, morali su da se pomire s porazom i da čestitaju Wolfsburgu na plasmanu u osminu finala najmasovnijeg takmičenja u Njemačkoj.

U osminu finala se plasirao i Stuttgart, koji je golom Unava iz 45. minute sa 1:0 savladao Union Berlin u okršaju bundesligaša na svojoj MHPAreni pred oko 60.000 gledalaca.

Pravu senzaciju priredio je Homburg, niželigaš koji je sa 2:1 pobijedio člana 2. Bundeslige Gr. Furtha. Eisele je u 32. minuti doveo domaće u vodstvo, ali je Hrgota u 52. minuti izjednačio na 1:1.

Ipak, Harres u 83. minuti donosi novu prednost Homburgu, na kraju nevjerovatno slavlje i prolaz u osminu finala Kupa.

Duel St. Paulija i Schalkea okončan je rezultatom 1:1, pa ćemo tu gledati dodatnih pola sata, a možda i penale.

Ostale utakmice ove runde Kupa igraju se sutra. Bayern će gostovaati kod Saarbruckena, Eintracht Frankfurt kod Viktorije Koeln, a derbi će odigrati Borussia Dortmund i Hoffenheim.

Hertha dočekuje Mainz, Freiburg ekipu Paderborna, a Nurnberg Hansu Rostock. Također, snage će odmjeriti Holstein Keil i Magdeburg, te Sandhausen i Bayer Leverkusen.

Bayern, Borussia Dortmund i Bayer Leverkusen ostaju kao glavni favoriti za trofej nakon što je aktuelni osvajač Leipzig večeras ispao.

Top Komentari

rauber_bh
Fudbaleri Leipziga osvojili su DFB Pokal prošle sezone nakon što su u finalu pobijedili Borussiju Dortmund. Kakve su ovo gluposti? Borussia Dortmund ispala prije finala.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti