Pjesma Delija u Leipzigu naprasno prestala kada su vidjeli šta im je napravio Dani Olmo

To je bio konačan udarac za Zvezdu

Pjesma Delija u Leipzigu naprasno prestala kada su vidjeli šta im je napravio Dani Olmo

Endin Čaušević

Crvena zvezda doživjela je sinoć novi poraz u Ligi prvaka jer je u meču trećeg kola grupne faze poražena u gostima kod Leipziga sa 3:1. Iako je beogradski klub imao veliku podršku svojih navijača pjesma Delija naprasno je stala kada su vidjeli šta je uradio Dani Olmo.

Zvezda je porazom u Leipzigu sve dalje od toga da zadrži šanse za plasman u nokaut fazu ovog takmičenja i već sada je jasno da će glavni cilj biti da se izbori treće mjesto u grupi koje vodi u Evropsku ligu.

Srbijanski šampion je pružio dobar otpor Leipzigu, ali sjajni njemački tim na kraju nisu mogli da zaustave.

Leipzig je sjajno otvorio utakmicu i već u 12. minuti uspio je da povede sa 1:0 kada je Raum pogodio na asisteciju Xavija Simonsa. Upravo je Nizozemac bio u centru pažnje u 59. minuti jer je zabio gol za 2:0.

Zvezda se koliko-toliko vratila u utakmicu desetak minuta kasnije golom Stamenića sa 2:1, ali je Leipzig u samom finišu utakmice uspio da prelomi meč i dođe do nova tri boda.

Oglasi

Sve nade gostiju iz Beograda ugasio je Dani Olmo koji je na terenu proveo svega devet minuta, a zatim je zatresao mrežu Zvezde za 3:1 i veliko slavlje domaćih navijača.

No, zanimljiv detalj je privukao pažnju kada je Olmo dao gol. S tribina se čula pjesma gostujućih navijača, no kada je lopta završila u mreži sve je naprasno stalo jer su i Delije bile svjesne da je to konačan udarac za njihov tim.

Navijači Zvezde u velikom broju došli su u Leipzig i pružili su zaista odličnu podršku igračima svog tima, no kada je Olmo postigao pogodak za 3:1 na tom dijelu tribine nastao je totalni muk.

Zvezda je nakon poraza od Leipziga ostala na posljednjem mjestu na tabeli s jednim bodom koliko ima i Young Boys koji je treći.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Prvi je Manchester City koji je sa također 3:1 bio bolji od Young Boysa i sada ima devet bodova, dok je Leipzig drugi s tri boda manje i čini se da je već sada jasno koji timovi će put nokaut faze Lige prvaka.

Zvezdi ostaje da se do kraja bori za treće mjesto, a kako stvari stoje meč protiv Young Boysa će biti odlučujući što se tiče putnika u nokaut fazu Evropske lige.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi