Kuranyi dobio odbijenicu iz Schalkea
FOTO: EPA

Želio se vratiti, ali...

Kuranyi dobio odbijenicu iz Schalkea

Njemački bundesligaš Schalke odbacio je špekulacije da će se u tim iz Gelsenkirchena vratiti Kevin Kuranyi. 

Iskusni napadač je nedavno izrazio želju da ponovo zaigra za Schalke, međutim ljudi iz kluba su procijenili da on sa 34 godine na leđima nije potreban iz razloga što više nije u mogućnosti da igra na visokom nivou.

"To nema nikakve veze sa Kevinom, ali moram jasno reći. Igrač koji nije uključen u redovan trenažni proces ne može igrati na najvišem nivou, tako da je gotovo nemoguće da nam on može pomoći", izjavio je direktor kluba Christian Heidel. 

Kuranyi je posljednji angažman imao u Hoffenheimu, a vrijedi podsjetiti da je za Schalke s uspjehom nastupao u periodu od 2005. do 2010. godine. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti