Kurdić dobio sina, zaigrao za BiH i napravio transfer: Došao sam u ambiciozan klub

Prije par dana napustio FK Sarajevo

Kurdić dobio sina, zaigrao za BiH i napravio transfer: Došao sam u ambiciozan klub · Intervju

S. Mlaćo

Numan Kurdić proživljava možda i najljepše trenutke u životu. Osim što je skoro po prvi put postao otac i zatim debitovao za A reprezentaciju BiH, sada je ovaj mladi defanzivac ostvario i prvi inostrani angažman.

Igre koje je 22-godišnji Kurdić pružao u dresu Sarajeva nisu prošle nezapaženo. U proteklom periodu bilo je upita od strane moldavskog Sheriffa i Real Ovieda, a na kraju završio je u Belgiji potpisavši za RWD Molenbeek. U pitanju je klub koji 'juri' plasman u elitni rang i čiji investitor ujedno drži i Crystal Palace.

Transfer nije došao tek tako. Belgijanci su pratili Kurdića duže vrijeme, pomno su analizirali svaku njegovu utakmicu, a trener je na kraju bio taj koji je pokazao palac gore.

"Belgijanci su me pratili dugo i sretan sam što se konačno realizovao ovaj transfer. Došao sam u uređen i ambiciozan klub, a na meni je sada da opravdam povjerenje i pomognem u ostvarenju zacrtanih ciljeva", javio se Kurdić za SportSport.ba.

Za njegov igrački karton Sarajevo je nezvanično dobilo 150.000 eura. Na Koševu je bio od 2016. godine.

"Iako svako mašta o tome da napravi inostrani transfer, moram priznati da mi nije bilo lako otići. Tu sam proveo mladost i ovom prilikom želim se zahvaliti svima na saradnji. I sjajnim navijačima. Na kraju, kada podvučem crtu, ovo je možda i najbolja godina u mom životu. Dobio sam sina, debitovao za reprezentaciju i sada transfer."

Za Ivana Kepčiju i Aleksandra Vasoskog kaže da su profesionalci kakve dugo nije vidio.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Sarajevo će uvijek biti moj klub i nadam se da ću se jednog dana vratiti na Koševo. Želio bih i da se zahvalim svojim agentima Aliji Velagiću, Amelu Pepiću i Altinu Grboviću iz agencije Football Net koji su vjerovali u mene i nesebično mi pomagali da napravim ovaj iskorak", poručio je Kurdić koji je sa svojim novim klubom potpisao ugovor do 2024. godine

Iako bi Kurdić više vjerovatno finansijski profitirao da je otišao u Sheriff ili Real Oviedo, odakle je imao ponude, agencija koja ga zastupa Football Net i FK Sarajevo na kraju su ispregovarali kako je RDWM za njegov razvoj najbolja opcija. Uostalom, klub sa Koševa se "ugradio" i imat će određenu svotu od njegovog narednog transfera.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Husrefbeg22
Pristojna cifra ako znamo kako su Saric, Duljevic i jos neke zvijezde otisli besplatno. Klub dobio nulu. Takvima bi trebalo zauvije zatvoriti vrata kluba.
6 1
zgembo.popuslic
"osim sto je skoro po prvi put postao otac..." Pa jel posto otac il nije, ne moze skoro postat otac
4 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi