Kusturica: Uščuplić ostaje šef stručnog štaba FK Sarajevo

Neće biti promjene na klupi bh. šampiona

Kusturica: Uščuplić ostaje šef stručnog štaba FK Sarajevo

Adnan Beganović

"Dženan Uščuplić će ostati šef stručnog štaba FK Sarajevo", na početku razgovora za SportSport.ba je izjavio predsjednik Upravnog odbora aktuelnog bosanskohercegovačkog prvaka FK Sarajevo, Edis Kusturica.

U posljednjih nekoliko dana u bosanskohercegovačkim medijima se špekuliše sa imenom novog šefa stručnog štaba FK Sarajevo. Dovode se u vezu sa Bordo timom mnogobrojna trenerska imena, no promjena na klupi neće biti.

Upravni odbor FK Sarajevo do kraja sedmice će održati redovnu sjednicu na kojoj će u fokusu biti izvještaji o radu rukovodilaca škole fudbala, akademije i prvog tima.

Na sjednici će biti potvrđen i plan priprema prvog tima, kao i raspored priprema i turnira omladinskih selekcija. Osim toga biće i formalno donesena odluka vezana za šefa stručnog štaba orvog tima, a to će biti Dženan Uščuplić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Imenovanje šefa stručnog štaba je u ingerenciji Upravno odbora. Dženan Uščuplić će ostati šef stručnog štaba, a na nama je zbog toga što ne posjeduje PROFI licencu nađemo formalno pravno rješenje za njegov ostanak na klupi", za SportSport.ba je izjavio predsjednik Upravnog odbora FK Sarajevo i jedan od najzaslužnijih ljudi za povratak Bordo kluba u samo vrh bosanskohercegovačkog fudbala, Edis Kusturica.

"Nije mi jasno zbog čega se pojavljajuju takve priče, kao što mi nije jasno zbog čega se prije puštanja takvih informacija ne provjeri tačnost istih. Prvi ste medij koji me kontaktirao i jasno i glasno pitao kakva je situacija vezana za šefa stručnog štaba. Dženan je napravio fenomenalan rezultat i mi smo preuzeli veliki rizik odlučivši se za njega u momentima kada nam nije najbolje išlo. Pokazalo se da nismo pogriješili, ali moglo je biti i drugačije. I više smo nego zadovoljni njegovim radom", dodao je prvi čovjek Bordo kluba.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.