Kuyt: Ovo je vrhunac, sada odlazim
Foto: EPA

Kraj karijere

Kuyt: Ovo je vrhunac, sada odlazim

E. Škorić

Nekadašnji nogometaš Liverpoola Dirk Kuyt najavio je kraj profesionalne karijere.

Kuyt je nedavno s tri gola donio Feyenoordu pobjedi i titulu koju je klub čekao 18 godina, a nakon što je pokorio Holandiju, odlučio je okačiti kopačke o klin.

U 19 godina bogatoj karijeri nastupao je za Utrecht, Feyenoord, Liverpool i Fenerbahče. Osvojio je sedam trofeja i za Holandiju odigrao 105 utakmica. 

"Tokom karijere sam uvijek slijedio svoje srce pri donošenju odluka. Ovo je pravo vrijeme da odem u penziju. Imao sam dvije sjajne godine po povratku u Feyenoord i titula je apsolutni vrhunac u mojoj karijeri. Sada sam ispunio sve snove", rekao je Kuyt.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

On bi se naredne sezone trebao pridružiti menadžmentu tima iz Rotterdama, što će biti nova stranica u njegovom životu. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi