Nakon dvije dobre sezone u Celju: Kuzmanović "vaga" ponude

Gdje će nastaviti karijeru?

Nakon dvije dobre sezone u Celju: Kuzmanović "vaga" ponude

A. Beganović

Nakon dvije godine provedene u Celju, nekadašnji mladi reprezentativac naše zemlje, Mićo Kuzmanović, od naredne sezone će najvjerovatnije igrati u novom klubu.

Nekadašnji mladi reprezentativac naše zemlje, Mićo Kuzmanović, najvjerovatnije će u ovom prelaznom roku promijeniti sredinu, odnosno sve je izvjesnije da će napustiti Celje s kojim je u sezoni 2020/2021 igrao kvalifikacije Lige prvaka i Evropa lige.

Iza Kuzmanovića su dvije dobre sezone u Celju. Ukupno je za ovaj klub u dvije sezone odigrao 65 utakmica i pritom je postigao 10 pogodaka kojima je dodao šest asistencija.

Zadovoljan je bosanskohercegovački fudbaler prikazanim, zadovoljni su i u Celju, pa žele da sa Kuzmanovićem potpišu novi ugovor, no velika je vjerovatnoća da će nekadašnji mladi reprezentativac naše zemlje promijeniti sredinu.

"Zadovoljan sam, igrao sam sa Celjem i kvalifikacije Lige prvaka i Evropske lige. Lijepi momenti u mojoj karijeri. Prihvatili su me odlično u klubu, s druge strane, davao sam svoj maksimum na svakom treningu i utakmici, tako da vjerujem da su i u klubu zadovoljni s onim što su dobili od mene. Igrao sam većinu utakmica u ove dvije sezone i doista moram biti zadovoljan. Malo ostaje žal što sam početkom tek završene sezone imao manju povredu koja me odvojila od terena dva mjeseca. Mislim da toga nije bilo, da bi statistički parametri bilo još bolji. No, u drugom dijelu sam ušao u formu, igao sam dobro, zabijao i asistirao, tako da kada sve saberem i oduzmem, mogu i moram biti zadovoljan. Mislim da sam napredovao igrački, prije svega u tom nekom taktičkom dijelu, a i nisam više mlad, ušao sam u neke najbolje igračke godine i očekujem u narednom periodu svoj najbolji fudbal", ističe Kuzmanović za SportSport.ba.

Kuzmanović smatra da je elitni rang u Sloveniji mnogo kvalitetniji od elitnog ranga u Bosni i Hercegovini, a ponajviše zbog kvaliteta terena.

"Liga je bolja od Premijer lige. Moramo biti iskreni. Tereni su mnogo bolji, onda treba reći i da je Slovenija u EU, da graniči sa zemljama u kojima se igra kvalitetniji fudbal, pa onda skauti iz tih liga stalno dolaze i prate utakmice. Mnogo je tu prednosti, igra se dinamičan fudbal sa dosta pogodaka. Ako pokažeš da imaš kvalitet, pogotovo mladi igrači, imaju veliku priliku da naprave transfer u neku bolju ligu. Vjerujte mi da svaki igrač koji sutra dođe iz BiH u Sloveniji može to dobro iskoristiti."

Potražite više informacija na temu 1. liga Slovenije:

Ugovor je Kuzmanovića i Celja sa krajem sezone istekao.

"Da, ali razgovarali smo. Istina, nisu razgovori bili baš nešto uspješniji, ali vidjet ćemo. Sve opcije su na stolu. Postoje neke konkretne ponude, ali ne želim da žurim. Iza mene je dobar period u fudbalskom smislu, tako da i ne čudi što postoje ponude, no moram biti pametan i izabrati ono najbolju. Kući sam, treniram i očekujem da u narednih desetak dana donesem odluku o nastavku karijere", zaključio je Kuzmanović.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti