Kvakić nedavno debitovao u ukrajinskoj eliti: Vrijeme prilagodbe je prošlo

Sa Metalistom želi u Evropu

Kvakić nedavno debitovao u ukrajinskoj eliti: Vrijeme prilagodbe je prošlo

A. Beganović

Standardni član omladinskih selekcija naše zemlje, Amar Kvakić, početkom ove sezone napustio je redove Kapfenberga i pojačao je člana ukrajinske elite Metalist 1925.

Amar Kvakić je za Kapfenberg, koji se takmiči u Erste ligi Austrije debitovao sa nepunih sedamnaest godina, a u posljednje dvije sezone bio je neizostavan član prvog tima ovog kluba.

Odigrao je za klub kojeg s klupe predvodi bosanskohercegovački stručnjak Abdulah Ibraković ukupno 45 utakmica, a njegove dobre igre nisu ostale nezapažene.

Imao je nekoliko ponuda na svom stolu, a u dogovoru sa ljudima koji brinu o njegovoj karijeri i roditeljima, odlučio je prihvatiti Metalistovu.

Prije početka sezone potpisao je dvogodišnji ugovor, a nedavno je upisao i prve minute u prvenstvu, dok je nešto ranije debitovao u Kupu Ukrajine.

Mladi bosanskohercegovački fudnbaler u razgovoru za SportSport.ba je istakao da se dobro snašao, no da mu je na početku bilo sve malo čudno jer je u Kapfenbergu zapravo bio sa porodicom, a sada je od svojih najbližih mnogo udaljen.

Oglasi

"Mislim da nisam pogriješio izborom kluba. Mogu reći da sam se vrlo brzo dobro snašao. Primljen sam sjajnpo, svi su ljubazni prema meni i mnogo mi pomažu. Istina, na početku je bilo i malo čudno jer sam u Kapfenbergu bio sa porodicom, dok sam sada od najbližih mnogo udaljen. Ipak, svjestan sam da put do uspjeha nije lagan, a moj cilj je svoju porodicu učiniti ponosnom. Dajem sve od sebe, a moji najbliži me s vremena na vrijeme i posjete. To mi mnogo znači", istakao je Kavakić.

Mladi bosanskohercegovački fudbaler ističe da mu je u Harkovu lijepo živjeti, te da mu je dan ispunjen radnim obavezama.

"Harkov je lijep grad, ljudi su susretljivi. Ovdje možete mnogo toga vidjeti i van fudbalskih tema, tako da kažem. Ispunjen mi je svaki dan radnim obavezama. Čim se probudim sa saigračima idem u našu bazu. Tamo imamo zajednički doručak, pa onda treninzi, ručak. Obavezno radim i individualno. U bazi sam po cijeli dan, nakon drugog treninga vraćam se u stan. Uglavnom, sve je isplanirano, a zapravo to i jeste život nas fudbalera", govori Kvakić.

Nakon 14 odigranih kola Metalist se nalazi u "zlatnoj sredini" tabele, odnosno na 9. mjestu sa 19 osvojenih bodova.

"Mogli smo imati na svom kontu još koji bod više. Zapravo, za klub je važno da iz sezone u sezoni napreduje, a neki cilj je plasman barem u Konferencijsku ligu. Svjesni smo da neće biti lako jer je liga kvalitetna. Mnogo je dobrih ekipa koje "pucaju" na visoko, no ipak vjerujem da možemo ostvariti zacrtane ciljeve. Što se mene lično tiče, vrijeme prilagodbe na novu sredinu, novu ligu je prošlo. Želim se izboriti za mjesto u timu i vjerujem da ću uspjeti. Bitno mi je da se pravilno razvijam, kako na fizičkom tako i na tehničkom planu. Još uvijek sam mlad, a vjerujem da je Ukrajina uspustna stanica za neku jaču ligu", zaključio je mladi bh. fudbaler.

Top Komentari

ghast0
Sretno i samo grizi za više Zmaju!
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi