Kvalitetni nastupi Bavčića i Ikonića

Kvalitetni nastupi Bavčića i Ikonića

Plasman Gorana Ikonića sa Krkom u finale play offa košarkaškog prvenstva Slovenije i uspješne igre Edina Bavčića sa Arisom u doigravanju HEBA lige Grčke, samo su dio uspješne sezone za sve naše košarkaše koji nastupaju širom Evrope.

Kada njima pridodamo uspjeh Ratka Varde koji je sa Procomom postao prvak Poljske, učešće Kenana Bajramovića u finalu litvanskog prvenstva, te partije Mirze Teletovića u Španiji, onda je uspjeh naših igrača potpun. Prava uvertira pred ljeto koje će nam donijeti EP. na kojem će i naša reprezentacija  uzeti učešća.

Ikonić kao vrhunski kradljivac


Krka u kojoj nastupa naš reprezentativac Goran Ikonić je sa dvije pobjede u nizu izbacila Zlatorog iz igre plasiravši se u finale u kojem joj je protivnik Olimpija. Ista ona Olimpija koja je u samo jednoj sezoni doživjela bliski kontakt sa velikom financijskom krizom ali koja je uz nesebičnu pomoć države, u veoma kratkom roku stala na noge i sada u finalu koje će početi 2. juna prijeti Krki sa našim igračem u svojim redovima.

Olimpija je izbacila Helios sa ukupnih 2:0, dok je sa druge strane isti rezultat ostvarila i Krka protiv Zlatoroga. Na svom terenu u prvom meču Krka je slavila sa 74:50 i u toj utakmici Ikonić je postigao 10 poena. U drugom susretu prilikom gostovanja tima za koji nastupa naš internacionalac bilo je 68:52, a brojke u statistici našeg igrača tada su bile još interesantnije.

Ikonić je postigao manje poena (7), ali je zato imao tri asistencije i čak pet ukradenih lopti. Kada znamo da je u tom srazu Zlatorog u zadnjoj četvrtini postigao samo sedam poena onda nam je jasno zašto Ikonić provodi više od 33 minute po utakmici u sastavu Krke.

Bavčić zamalo double-double


Posebno nam je interesantan i Edin Bavčić koji se za veoma kratak period tako snažno nametnuo u Arisu za koji postiže sjajne partije. Kada znamo da je riječ o jednoj od najkvalitetnijih košarkaških liga u Evropi onda nam njegove igre mogu samo laskati.

Dobro, u polufinalnoj seriji protiv Olympiakosa Aris je bio zaista bez šansi, ali je zato u ovom aktuelnom serijalu za treće mjesto protiv PAOK-a zaista sve otvoreno. PAOK je slavio u prvom susretu na svom terenu ali rezultat (76-74) nam govori da ekipa u kojoj je i naš Bavčić zaista nije bez šansi. U ovom otvaranju naš igrač je za 36 minuta bio odmah iza najboljeg strijelca svoje ekipe Browna koji je postigao 24 poena. Bavčić je uknjižio 12 poena, osam skokova i dvije asistencije. Za tri poena je gađao 2-3.

U prvoj utakmici finala Olympiakos - Pnathinaikos 70:75 ( Teodosić 14, Bourousis 14/Diamantidis 21).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.