Kvesić: HNL je ozbiljna liga, a Hajduk veliki klub

Član tima iz Splita za SportSport.ba

Kvesić: HNL je ozbiljna liga, a Hajduk veliki klub

S. Mlaćo

Hajduku ni ove sezone ne ide u HNL-u s obzirom da Splićani polako posustaju trci za Rijekom i Dinamom, ali bh. internacionalac Josip Kvesić (26) ustalio na lijevoj strani tima sa Poljuda.

Kvesićev debi odgađao se zbog neugodne povrede, ali kada je zaigrao pokazao je svoje kvalitete. Svjestan je da Hajduku ne ide, ali ističe da predaje nema.

"Izgubili smo u prošlom kolu od Slaven Belupa, a za domaće je sviran nepostojeći penal. Realno govoreći po igri nismo ni zaslužili pobjedu, a nažalost zbog poraza Rijeka i Dinamo su nam još više odmakli. Bit će jako teško ih do kraja sustići, mada ne i nemoguće, s obzirom da posljednje kolo igramo derbi na Poljudu i tu je sve moguće", kazao je ovaj rođeni Širokobriježanin za SportSport.ba

Zadovoljan je u Hajduku, pogotovo kada je konačno i zaigrao.

"Nije loše, došao sam dosta nespreman, pa sam onda imao jednu povredu mišića i trebalo mi je neko vrijeme da se spremim. Za sada sam zadovoljan, samo neka ne bude povreda. HNL je sigurno ozbiljna liga, Hajduk je veliki klub i drago mi je što sam ovdje. Nadam se da ću opravdati svoj dolazak i zaigrati kako treba", jasan je Kvesić.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Kvesić je do sada u dresu Hajduka u HNL-u upisao tri nastupa uz jednu asistenciju, te jedan nastup u Kup takmičenju. 

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi