Kvesić: Iznenađen sam, ali i ponosan

Lijevi bočni Željezničara u reprezentaciji

Kvesić: Iznenađen sam, ali i ponosan

Adnan Beganović

Selektor našeg nacionalnog tima, Safet Sušić, umjesto Sejada Salihovića na pripreme pred duele sa Velsom i Belgijom pozvao je fudbalera Željezničara Josipa Kvesića.

Lijevi bočni Željezničara, u bliskoj prošlosti standardni reprezentativac omladinskih selekcija naše zemlje dočekao je možda i najsretniji dan u svojoj profesionalnoj karijeri.

Na adresu Josipa Kvesića stigao je poziv selektora našeg nacionalnog tima, a fudbaler višestrukog bh. prvaka iznenađen je, ali i ponosan.

"Iznenađen sam, nemam šta kriti, ali u isto vrijeme sam i ponosan. Nisam se nadao pozivu, no ukoliko dobijem priliku potrudit ću se da je iskoristim, odnosno da opravdam povjerenje", za SportSport.ba kaže novopečeni reprezentativac.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Podsjetimo, Kvesić je svojim sjajnim partijama u dresu Željezničara već ranije skrenuo pozornost na sebe, te je početkom 2013. godine trebao debitovati za reprezentaciju i to u prijateljskom duelu sa Slovenijom. Međutim, teška povreda koljena spriječila je Kvesića da obuće najdraži dres.

"Pred prijateljski susret sa Slovenijom dobio sam poziv od selektora. Igrao sam tada u životnoj formi, no teška povreda me spriječila da debitujem za reprezentaciju. Međutim, nisam gubio nadu, znao sam da ću se vratiti i moj trud se isplatio. Ponavljam, učinit ću sve da opravdam povjerenje", zaključio je Kvesić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.