Kvesić ušao s klupe i donio pobjedu Erzgebirgeu

Nekada igrao za Široki Brijeg

Kvesić ušao s klupe i donio pobjedu Erzgebirgeu

Nekadašnji mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine Mario Kvesić donio je pobjedu svom Erzgebirgeu u meču 29. kola 2. Bundeslige.

Kvesićem tim je na svom terenu ugostio St. Pauli i na kraju slavio rezultatom 2:1, a prvi su do prednosti stigli upravo domaći. Mreža St. Paulija se po prvi zatresla u 25. minuti kada je Fandrich pogodio za slavlje među domaćim navijačima, no ono nije dugo trajalo, jer je minutu prije odlaska na odmor izjednačio Bouhaddouz.

U nastavku utakmice viđena je otvorena igra s obje strane, a pobjednika je odlučio detalj iz 82. minute kada je naš Kvesić golom s bijele tačke postavio konačnih 2:1.

Kvesić je ovaj susret započeo s klupe za rezervne igrače, a priliku za igru je dobio u 76. minuti zamijenivši Nazarova.

Erzgebirge Aue u 2. Bundesligi nakon ove pobjede zauzima osmu poziciju.

2. Bundesliga, 29. kolo:

Potražite više informacija na temu 2. Bundesliga:

Erzgebirge Aue - St. Pauli 2:1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi