Kvesiću 90 minuta u pobjedi Antalyaspora
Foto:EPA

Igrao i Ognjen Vranješ

Kvesiću 90 minuta u pobjedi Antalyaspora

S. Bošković

Galatasaray je nastavio da u ovoj sezoni priređuje svojim navijačama neugodna iznenađenja.

Akhisar i Gaziantepspor su odigrali utakmicu bez pogodaka. Ipak, gosti su bili bliže pobjedi, te nisu iskoristili jedanaesterac. Douglas je bio neoprezan u kaznenom prostoru, a Demir neprecizan s bijele tačke. Vrijedi istaći da je Ognjen Vranješ odigrao cijeli susret za svoj tim i pritom u 16. minuti zaradio javnu opomenu. 

Ipak, golova nije nedostajalo u susretu između Bursaspora i Genclerbirligija, a domaći tim slavio je sa rezultatom 3:2. Poveli su domaći iz jedanaesterca preko Dzusdzsaka u 43. minuti, da bi isti igrač nakon deset minuta igre u drugom dijelu poduplao na 2:0. Campos je smanjio na 2:1 dvije minute kasnije.

Tri boda domaćinima je donio Hopf autogolom u 77. minuti igre, a na 3:2 je smanjio Kabir u finišu utakmice.

Antalyaspor je slavio sa 2:0 protiv Eskisehirspora. Pogodak za 1:0 postigao je Eto'o u 53. minuti igre, a isti igrač u sudijskoj nadoknadi pogađa za konačnih 2:0. Vrijedi dodati da je bh. reprezentativac Josip Kvesić odigrao cijeli susret za domaći tim. 

Galatasaray ne pruža uvjerljive partije ove sezone, a to su i potvrdili u susretu protiv Mersina (1:1). Nakon dosadnog prvog dijela, drugo je bilo znatno interesantnije. Welliton je doveo goste u vodstvo u 49. minuti, a samo minutu kasnije Podolski je na asistenciju Sneijdera postavlja konačnih 1:1.

Turska liga, treće kolo:

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Akhisar Belediye - Gaziantepspor 0:0
Bursaspor - Genclebirligi 3:2 (Dzsudzsak 43', 55', Hopf ag. 77', Campos 57', El Kabir 90+2)
Antalyaspor - Eskisehirspor 2:0 (Eto'o 53', 90+4)
Galatasaray - Mersin 1:1 (Podolski 50', Welliton 49')


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.