Kvesić upisao novu asistenciju, RVP nastavio zabijati

Nova pobjeda Antalyaspora, Fener remizirao

Kvesić upisao novu asistenciju, RVP nastavio zabijati

Danas su odigrane četiri utakmice turske Super lige.

Robin Van Persie je i u drugoj utakmici za Fenerbahče postigao pogotak. Dojučerašnji fudbaler Manchester Uniteda je doveo svoj tim u vodstvo od 1:0 protiv Rizespora, ali je Kjaer autogolom u drugom poluvremenu pokvario slavlje kluba iz Istanbula. Meč je okončan rezultatom 1:1.

Antalyaspor našeg Josipa Kvesića upisao je drugu pobjedu u sezoni i tako ostao u samom vrhu tabele s maksimalnim učinkom. Genclerbirligi je poveo pogotkom El Kabira u 37. minuti, ali su domaći u nastavku kreirali potpuni preokret.

Prvo je Lazarević u 76. minuti poravnao rezultat na 1:1, da bi u 88. minuti Etame na asistenciju Kvesića pogodio za 2:1. Pobjedu Antalyaspora potvrdio je Samuel Eto'o u četvrtoj minuti nadoknade. Bivši igrač Željezničara je u prve dvije ligaške utakmice u novom klubu upisao već dvije asistencije, a i danas je na terenu proveo svih 90 minuta. Sažetak utakmice i asistenciju bh. reprezentativca možete pogledati klikom na sljedeći link.

U dvije utakmice odigrane u ranijem terminu, Bursaspor je na svom terenu poražen od Gaziantepa sa 1:0, dok je Eskisehirspor u dobroj utakmici bio bolji od Sivasspora sa 4:2.

Turska Super lig:

Bursaspor - Gaziantepspor 0:1
Eskisehirspor - Sivasspor 4:2
Antalyaspor - Genclerbirligi 3:1
Rizespor - Fenerbahce 1:1 

Potražite više informacija na temu Super Lig:

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.