A tek su mu 23 godine: Kylian Mbappe sinoć je stigao do velikog jubileja

Fudbaler PSG-a

A tek su mu 23 godine: Kylian Mbappe sinoć je stigao do velikog jubileja

Eldar Ganibegović

PSG se sinoć plasirao u osminu finala Kupa Francuske.

Parižani su s 0:4 bili uvjerljivi protiv niželigaša Vannesa i tako se plasirali dalje.

Domaći tim je u prvom poluvremenu načeo Kimpembe, da bi u drugom poluvremenu stvari s tri gola riješio Kylian Mbappe, koji je pogađao u 59., 71. i 76. minuti utakmice.

Mbappe je ovim hat-trickom stigao do velikog jubileja - 200 golova u karijeri.

Uvjerljivo najviše, čak 149, postigao je igrajući za PSG, 27 golova postigao je za svoj bivši klub Monaco, dok je 24 zabio u dresu reprezentacije Francuske s kojom je osvojio i Mundijal u Rusiji te prošlo izdanje Lige nacija.

Fudbaler PSG-a tek je prije dvije sedmice napunio 23 godine i ovo je za njega definitivno veliko dostignuće i obećava veliku karijeru.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Podsjetimo, na kraju sezone njemu ističe ugovor s PSG-om i vjerovatno će napustiti klub i pojačati Real Madrid, a od prvo januara 2022. zvanično ima pravo da pregovara s drugim klubovima

U PSG je stigao iz Monaca u ljeto 2017. godine i s Parižanima četiri puta bio prvak Francuske, no sljedeći izazov je Liga prvaka u kojoj je najdalje dogurao do finala gdje ih je 2020. godine porazio minhenski Bayern.

Top Komentari

denimen9
Još on nije taj, mora se dokazati u velikom klubu prvo, zato pozdravljam transfer u Real.
6 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi