Mbappe otišao Hakimiju u zagrljaj, uzeo mu dres pa pokazao kakav je čovjek

Upečatljiva scena

Mbappe otišao Hakimiju u zagrljaj, uzeo mu dres pa pokazao kakav je čovjek

Admin Čaušević

Pobjednik između dvojice velikih prijatelja mogao je biti samo jedan. Kylian Mbappe i Achraf Hakimi su se susreli u polufinalu Svjetskog prvenstva, a uspješniji je bio Francuz pošto su Trikolori savladali Marokance sa 2:0.

Već u tunuelu prije izlaska na teren Mbappe i Hakimi koji su saigrači u PSG-u su se srdačno pozdravili te ispričala, a kada je utakmica počela prestali su da se poznaju.

Obojica su imali sasvim solidne nastupe. S obzirom na prolazak u finale Mbappe je imao razlog za slavlje, a Hakimiju je preostalo da tuguje.

Mbappe se već mjesecima suočava sa raznim kritikama, mediji ga predstavljaju kao bahato derište, međutim potez prema Hakimiju na kraju utakmice je pokazao kakav je Francuz zapravo čovjek.

[twitter]https://twitter.com/Lukespricho/status/1603133667928317952[/twitter]

[twitter]https://twitter.com/daeneryscult/status/1603133594884399104[/twitter]

Oglasi

Naime, najbolji igrač Trikolora je razmijenio dres sa Hakimijem, utješio ga i nakon toga obukao dres marokanskog fudbalera te se pridružio svojim saigračima sa slavljem.

Možda i taj potez da slavi u Hakmijevom dresu najbolje pokazuje koliko francuski superstar cijeni i poštuje svog klupskog saigrača.

Treba istači i da Hakimi nije ostao dužan te je i on obukao Mbappeov dres. To je možda i najbolji pokazatelj odnosa između dvojice sjajnih igrača.

Inače, u post Covid-19 eri FIFA je zabranila razmjenu dresova na terenu, a pogotovo oblačenje protivničke majice pa ostaje da se vidi da li će se Mbappe suočiti sa nekom suspenzijom.

Ovaj 23-godišnjak je od početka na FIFA-inom radaru pošto je odbijao da se fotografiše sa brendom alkoholnog pića, odnosno kompanijom koja je jedan od sponzora Mundijala zbog čega je i nekoliko puta kažnjen novčano.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Obavezujem se da ja platim lično kaznu. Federacija ne smije da plaća za odluku koja je bila moja", kazao je Mbappe zbog neispunjavanja svojih obaveza. 

Odlični Francuz je u finalu ostao kratkih rukava, ali je sa pet golova i dalje prvi strijelac turnira. U nedjelju će imati priliku da potvrdi Zlatnu kopačku u duelu sa Argentinom, ali i mnogo važnije po drugi put u karijeri postane prvak svijeta. 

Top Komentari

Starigrad01
Bravo Majstori.Tako to rade Gospoda.Svaka vam čast.
4 0
user1666374721
Pokazao je kakav je čovjek, pokazao je on to u PSG, ne gleda se kakav si čovjek u dobru i blagostanju već kad si na mukama, teškoćama, i bezizlaznim situacijama.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti