Mbappe se pretvorio u sina vjetra, nekoliko sekundi kasnije je uslijedio najbolji potez Mundijala!

Nevjerovatno šta je uradio Amrabat

Mbappe se pretvorio u sina vjetra, nekoliko sekundi kasnije je uslijedio najbolji potez Mundijala!

Admin Čaušević

Kylian Mbappe je do sada pokazao najviše na Mundijalu, međutim odličan turnir igra i Sofyan Amrabat iz Moraka koji je demonstirao kako se inteligencijom može nadomjestiti manjak brzine.

Sredinom drugog poluvremena viđen je i možda i najbolji defanzivni potez Mundijala kada su se u duelu našli Amrabat i Mbappe.

Mbappe je ubacio u brzinu više te je fenomelanim sprintom istrčao više od pola terena. Iako je bio vidno sporiji Amrabatu nije padalo na pamet da odustane.

Kada je Mbappe stigao do kaznenog prostora pokuša je lažnjakom da prevari marokanskog veznjaka međutim uslijedio je fantastičan klizeći start.

[twitter]https://twitter.com/Friedkinismo11/status/1603123582833655808[/twitter]

Amrabat je odnio loptu i nije dozvolio da izađe u korner, dok se Mbappe valjao po terenu nadajući se da će dobiti faul.

Snimak iz drugog ugla otkriva svo savršenstvo Amrabatovog starta, ali i podmukli potez Mbappea koji je prvo pogledao prema sudiji pa se tek onda počeo valjati uz nadu da će dobiti faul.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

[twitter]https://twitter.com/ZAJD01/status/1603124623578746880[/twitter]

Amrabat je tokom cijelog turnira dobio velike pohvale na račun svoje igre, a nema sumnje da bi mu odlične predstave u Maroku mogle donijeti i veliki transfer iz Fiorentine.

Top Komentari

user1666374721
Šta to vjetar ima djecu?
4 0
user1596891057
Svaka čast ovom igraču mislim da je broj 4 i svaku utakmicu daje maksimum,e kad bi mi imali makar jednog ovakvog u reprezentaciji bili bi na konju ili magarcu
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi