Mbappe pokazao ko je šef! Pozvao je "pobunjenika" da popričaju, bila mu je dovoljna jedna rečenica

Zvijezda PSG-a novi kapiten Francuza

Mbappe pokazao ko je šef! Pozvao je "pobunjenika" da popričaju, bila mu je dovoljna jedna rečenica

Admin Čaušević

Kylian Mbappe se značajno promijenio u posljednjih godinu. Od bahatog i razmaženog derišta postao je istinski lider. Prije nekoliko dana mu je ukazana i čast da nosi kapitensku traku Francuske. 

Iako ima tek 24 godine Mbappe je dobio povjerenje selektora Didiera Deschampsa da bude kapiten jedne od najjačih selekcija današnjice. 

Odluka da se Mbappeu dodijeli kapitenska traka se i nije baš svima dopala, posebno se to odnosi na Antoinea Griezmanna koji je iskazao određeno nezadoljstvo.

Grizemann je na dan svog rođendana razmošiljao da napusti kamp i oprosti se od reprezentacije. Što je najbolje mjerilo njegovog razočarenja.

Nakon te odluke Mbappe je napravio pravi potez, dostojan kapitena. Fudbaler PSG-a je odlučio pozvati nezadoljnog Griezmanna i popričati s njim u četiri oka.

L'Equipe izvještava da je bila dovoljna jedna Mbappeova rečenica da umiri Griezmanna te da su zagrljeni napustili sobu u kojoj su razgovarali.

Oglasi

Mbappe je Griezmannu, koji je inače postavljen za zamjenika kapitena, rekao da razumije njegovo nezadovoljstvo, ali da ga smatra vođom i jako važnim igračem za ekipu.

Sve se to dešavalo nakon što je napadaču Atletico Madrida uručena torta povodom njegovog 32. rođendana. Na snimcima se može vidjeti da Griezmann i nije bio previše raspoložen.

Mbappe je zajedno sa ostalim igračima otpjevao rođedansku čestitku reprezentativnom kolegi, a poslije toga je uslijedio razgovor koji je smirio tenzije.

Grizemann je jedan od najvažnijih igrača Francuske u posljednjoj deceniji, a svoje sjajne igre u dresu Trikolora krunisao je osvajanjem Mundijala u Rusiji.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Na Svjetskom prvenstvu u Rusiji je igrao također značajnu rolu, ali ga je ipak Mbappe sa osam golova na turniru ipak zasjenio i nekako stavio u drugi plan.

Francuzi kvalifikacije za Evropsko prvenstvo otvaraju domaćim susretom protiv Nizozemske u petak, a tri dana kasnije gostovat će Irskoj.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi