Belgijski reprezentativac u videu najavio da će "polomiti" Mbappea, ubrzo su ga obrisali

Nesmotrenost mladog veznjaka

Belgijski reprezentativac u videu najavio da će "polomiti" Mbappea, ubrzo su ga obrisali

Edmir Škorić

U ponedjeljak će meč osmine finala na Evropskom prvenstvu igrati Belgija i Francuska, a prije ovog meča pojavio se video koji je izazvao dosta kontroverzi i koji je na kraju obrisan.

Na videu koji je objavljen od strane Belgijskog fudbalskog saveza pojavili su se komičar Pablo Andres koji pjeva "Ko će udariti Mbappea u cjevanicu?", a Evertonov veznjak i reprezentativac Belgije Onana (22) odgovara: "Amadou Onana".

Belgijski glasnogovornik za medije Stefan van Loock ispričao se u subotu na početku dnevne konferencije za novinare.

“Video je trebao biti duhovit, ali je u međuvremenu skinut s interneta”, dodao je Van Loock.

Osim što se ispričala, Belgija je priznala da se parodija ne uklapa u okvire humora, izbrisala je objavu sa svog računa na društvenim mrežama, što je gesta koja je potpuno uvjerljiva u svijetu sporta i koja je nedvojbeno dio sportski znak.

Oglasi

Video nije dobro primljen na društvenim mrežama u Francuskoj i privukao je široku medijsku pozornost.

Amadou Onana odigrao je svaku minutu u grupnoj fazi za Belgiju i mladi defanzivac očito će imati zadatak da čuva Mbappea iako igra na poziciji zadnjeg veznog.

Incident dodatno začinjava ono što već obećava okršaj osmine finala kojeg su mnogi nazvali derbijem prve runde nokaut faze. Francuska ulazi u utakmicu kao favorit prema kladionicama, ali krilo PSV-a Johan Bakayoko to ne vidi tako.

"Iskreno, mislim da nema favorita. Imamo prednosti i slabosti, baš kao i oni. Obje momčadi se međusobno respektuju. Gledao sam samo njihovu utakmicu protiv Nizozemske i bila je izjednačena".

Oglasi

Belija kao ni Francuska nije briljirala u grupnoj fazi. Počeli su nečekivanom porazom od Slovačke, da bi zatim pobijedili Rumuniju, a u 3. kolu odigrali su 0:0 s Ukrajinom i to je bilo dovoljno za prolaz.

S druge strane, Francuska je pobijedila Austriju sa 1:0, a onda dva remija bez golova protiv Nizozemske i Poljske. Nakon posljednje utakmice, bilo je dosta kritika na račun Didiera Deschampsa i njegovih igrača, a pravo lice jednog od glavnih favorita za Euro vidjet ćemo sutra protiv Belgije.

Inače, program osmine finala otvaraju danas Švicarska i Italija utakmicom od 18 sati, a od 21 sat igraju Njemačka i Danska. Sutra su na programu dueli Engleska - Slovačka i Španija - Gruzija.

Francuska i Belgija u ponedjeljak igraju od 18, a tri sata kasnije počinje zanimljiv duel između Portugala i Slovenije. 

Posljednje utakmice osmine finala u utorak igraju Rumunija i Nizozemska (18h) i Austrija i Turska (21h).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi